Welke energieleverancier moet ik kiezen?

Iedereen heeft energie nodig en energie is duur. Daarnaast moet je ook nog kiezen tussen groene energie of gewone energie. De gemiddelde burger ziet door de kostenbomen het energiebos niet meer. Daarom hebben we voor jou een aantal tips op een rij gezet bij het uitzoeken van een energieleverancier. Het is tenslotte wel belangrijk dat je energie hebt in huis, anders voelt het net alsof je in het stenen tijdperk leeft.

Tip 1:

Kijk goed naar contract dat je op dit moment hebt bij je energieleverancier. Je krijgt 1 keer per jaar een nota opgestuurd en in sommige gevallen krijg je tussentijds ook nog een nota opgestuurd. Bij vooruitstrevende energieleveranciers is het zelfs mogelijk om het verbruik online te controleren. Let op dat je niet alleen kijkt wat je per maand uitgeeft aan energie. Het is tevens van groot belang hoeveel je betaalt per kWh. Daarnaast is het ook belangrijk hoeveel je uitgeeft per m³. Vervolgens is het ook belangrijk wanneer de afloopdatum van het contract is. Stel dat je eerder wil overstappen dan dat je contract verlopen is, dan is dat belangrijk om te weten voor je nieuwe energieleverancier. In sommige gevallen zit er namelijk een boete aan vast, die overigens vaak door de nieuwe energieleverancier betaald wordt.

Tip 2: Zoek de goedkoopste energietarieven uit

Allereerst is het belangrijk dat je naar je huidige contract kijkt, daarna ga je op zoek naar alternatieve energieleveranciers. Vervolgens kijk je of bij deze energieleveranciers de prijs lager ligt dan in uw huidige contract. De meest gemakkelijke manier om de prijzen te achterhalen door een vergelijksite te gebruiken. Er kunnen grote verschillen zitten dus de prijzen bij energieleveranciers. Denk dus niet dat degene die het hard schreeuwt (lees: de meeste reclame maakt) per definitie ook de beste energieleverancier is. Energie heeft een prominente rol in je huishouden dus het uitzoeken van de juiste energieleverancier zou topprioriteit moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2017: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress