Mollen bestrijding, genoeg diervriendelijke manieren

U herkent het misschien wel: u heeft zoveel tijd, liefde en aandacht aan uw tuin geschonken dat het er perfect bij ligt. Uw nachtmerrie is misschien wel dat uw tuin verpest wordt door een ongenode gast, zoals de mol. En ja hoor, daar ziet u de eerste molshoop verschijnen en al snel volgen er meer. Daar gaat uw gazon. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van die vervelende mol af. Mollen bestrijden kan op verschillende manieren.

Diervriendelijke en dier onvriendelijke manieren

Er zijn diervriendelijke en dier onvriendelijke manieren voor mollen bestrijding. Eén van de meest gebruikte manieren is de mollenklem. Deze klem wordt in een veelgebruikte mollengang gezet en zodra de mol er langs loopt, wordt hij in één keer gedood. Dat is de harde aanpak. Wilt u liever iets vriendelijker met de mol omgaan, dan zijn er ook tal van andere manieren om de gast uit uw tuin te verjagen.

Mollengaas

Een effectieve en duurzame manier is het plaatsen van mollengaas, ook wel anti mollengaas genoemd. Dit gaas wordt onder het gazon gelegd en voorkomt dat mollen daaronder gaan graven. Echter is dit alleen mogelijk in een tuin die nog moet worden aangelegd, omdat het gaas onder het gazon geplaatst moet worden. Voordeel hiervan is wel dat uw tuin tot in de eeuwigheid beschermd is tegen mollen.

Mollen vangkoker

Mollen bestrijden kan ook diervriendelijk gedaan worden met het gebruik van een mollen vangkoker. De koker wordt in een veelgebruikte mollengang geplaatst en als de mol er in loopt, kan hij er niet meer uit. Het is belangrijk om de vangkoker minimaal 3 keer per dag te checken, anders kan de mol dood gaan door een gebrek aan voedsel of door stress. Door de gaten boven in de koker is gemakkelijk te zien of er een mol in zit.

Mollenverjager

Een mollenverjager is een eenvoudige en duurzame manier om mollen te verjagen. De mollenverjager geeft ultrasone geluiden en trillingen af in de grond die niet waar te nemen zijn door mensen. Deze prikkels vinden mollen zo vervelend dat ze snel ergens anders een onderkomen zullen proberen te vinden.

Carbid

Een laatste milieu- en diervriendelijke manier is het gebruik van carbid. Dit steenachtige materiaal wordt neergelegd in een mollengang. Als er vervolgens wat water over heen gegoten wordt, komt er acetyleengas vrij. Dit stinkt zo erg, dat de mol zijn territorium snel zal verplaatsen.

Men denkt vaak meteen aan een mollenklem bij mollen bestrijding, maar zoals u ziet zijn er genoeg andere diervriendelijke manieren die vaak ook nog eens veel effectiever zijn in het bestrijden van mollen.

 
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress