Houten vloer op vloerverwarming, kan dat?

Het is een hardnekkig misverstand dat een houten vloer niet op vloerverwarming kan. Een houten vloer op vloerverwarming is namelijk een uitstekende combinatie, mits je voor lamelparket kiest.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is een gelaagde houten vloer. De onderlaag is opgebouwd uit kruislings verlijmd watervast berkenmultiplex. De bovenlaag bestaat uit massief hout.

De opbouw van lamelparket zorgt ervoor dat schommelingen in de temperatuur en de luchtvochtigheid nauwelijks invloed hebben op het hout. Daardoor is de werking van het hout minimaal en is het krimpen en uitzetten van de vloerdelen zeer beperkt.

De eigenschappen van lamelparket zorgen ervoor dat je de vloer zonder problemen op vloerverwarming kunt combineren.

Voordelen van lamelparket

Naast dat je lamelparket met vloerverwarming kunt combineren, zijn er nog een aantal andere belangrijke voordelen:

  • Lamelparket is in vrijwel iedere gewenste kleur leverbaar. Het is zelfs mogelijk om een kleur op maat te laten maken.
  • Veel noesten, weinig noesten of iets ertussenin? Met lamelparket kan het allemaal!
  • Is de vloerkleur niet meer naar je zin? Geen probleem. Je kunt lamelparket schuren en in een andere kleur afwerken.
  • Krassen kunnen met onderhoudsollie eenvoudig worden weggewerkt. Na de behandeling ziet je vloer er weer als nieuw uit.
  • Lamelparket lijkt duur, maar is het niet. Doordat je de vloer opnieuw kunt afwerken, gaat hij een leven lang mee. Andere vloersoorten, zoals laminaat en pvc, moeten ongeveer eens in de 10 jaar worden vervangen. Op lange termijn lopen de kosten daardoor flink op.
  • Het onderhoud is eenvoudig: regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende.

Lamelparket en houtsoorten

Lamelparket kan van verschillende houtsoorten worden gemaakt. De meest populaire houtsoort is eiken. Eikenhout is sterk, goed bewerkbaar en tijdloos. Daardoor past het bij verschillende interieurstijlen.

Let op dat je voor duurzaam eiken lamelparket kiest, oftewel lamelparket dat afkomstig is uit duurzaam beheerde Europese bossen. Door voor hout uit duurzaam beheerde bossen te kiezen, zorg je ervoor dat toekomstige generaties ook van onze prachtige natuur kunnen genieten.

Kies voor kwaliteit

Helaas is er lamelparket te koop dat afkomstig is uit verre landen, zoals China. Dergelijke vloeren worden vaak gemaakt van spinthout dat geen duurzame herkomst heeft. Spinthout is het hout dat aan de buitenkant van de boomstronk zit. Dit hout is minder sterk en heeft minder mooie houttekeningen dan het kernhout dat voor vloeren van hoge kwaliteit wordt gebruikt.

Kies altijd voor een lamelparket vloer van hoge kwaliteit. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de levensduur van de houten vloer.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress