Tips van de elektricien om energie te besparen in de koude maanden

De winter staat weer voor de deur. Dat betekent dat veel mensen beginnen om hun CV ketels weer aan te slingeren en er weer grootschalig verwarmd moet worden. Helaas betekent dit ook dat er weer veel gas en elektriciteit gebruikt gaat worden. Maar het kan beter. Er zijn namelijk tips om energie te besparen. De 24-uurs elektricien in Purmerend somt er enkele op.

Spaarzaam met verlichting

De meeste elektriciteit wordt in de winter gebruikt doordat men ’s morgens verlichting aandoet en ’s avonds ook al licht aan heeft. Dat is namelijk het nadeel van de koude maanden: het zijn direct ook de donkere maanden.

U kunt gemakkelijk energie besparen door allereerst minder snel het licht aan te doen. Als het echt donker is kunt u licht inschakelen op de plek waar u op dat moment bent, maar doe dan wel het licht achter u uit wanneer u de ruimte verlaat. Ook kunt u het licht weer uitschakelen zodra u enigszins zonder licht kunt zien.

Een andere tips is om de lampen in huis te vervangen door LED lampen. Deze zijn veel zuiniger dan de ouderwetse gloeilampen en zorgen daardoor al voor een energiebesparing.

Kaarsjes in plaats van licht

Een andere tip kan nog zijn om meer kaarsen te branden en minder de lampen aan te doen. Kaarsen geven sfeer en zijn daardoor veel gezelliger. Bovendien zijn kaarsen heel goedkoop via kringlopen en dergelijke verkrijgbaar. Uiteraard ontkomt u er soms niet aan om lampen aan te doen, maar mogelijk kunt u kaarsen gebruiken als sfeerverlichting in plaats van lampen.

Opladers uit het stopcontact

Is de telefoon of de tablet opgeladen? Haal dan de oplader uit het stopcontact. Op jaarbasis kan dat toch al fors wat geld schelen.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress