De voordelen van een pelletkachel op u en uw omgeving

Onze aarde warmt op en tegenwoordig wil iedereen zijn of haar steentje bijdragen aan een goed milieu. Een perfecte manier om dit te doen, is door een pelletkachel aan te schaffen. Veel mensen in Nederland gebruiken een houtkachel om hun huis te verwarmen. Houtkachels zijn echter verantwoordelijk voor 5% van de totale uitstoot van fijnstof. Een pelletkachel daarentegen is veel zuiniger en stoot maar liefst 80% minder fijnstof uit dan een houtkachel.

 

Zuinige energie

Ook gaat een pelletkachel veel zuiniger om met het hout. De kachel werkt namelijk op houtpellets, dit zijn kleine korrels van samengeperst hout. Door zaagsel met water te mengen, en door een matrijs te persen ontstaan deze houtpellets. Lichte houtpellets zijn het beste voor uw kachel en uw omgeving. Omdat donkere houtpellets zijn vervaardigd van tropisch hardhout waar vaak chloorgas uit vrij komt.

 

Rookgasafvoer

De rookgasafvoer kan op 7 manieren worden geregeld. De eerste manier is om de afvoer door de geveldoorvoer te begeleiden. De tweede manier is door een geveldoorvoer of muurdoorvoer in de kamer. De derde manier is om de afvoer door een plat of schuin dak te doen. De vierde manier is om een bestaand schoorsteenkanaal te gebruiken. Optie vijf is om met een concentrische geveldoorvoer de rook naar buiten te leiden. Optie zes is om met een gesloten pelletkachel de rook concentrisch door een plat dak af te voeren en de laatste manier is om een gesloten pelletkachel concentrisch door de woning naar het schuine dak te leiden.

 

Waarom je een pelletkachel moet kopen

Een pelletkachel zorgt voor duurzame warmte, je bespaart geld en zorgt voor een betere toekomst. Het teveel aan CO2 komt in Nederland door fossiele brandstoffen, denk hierbij bijvoorbeeld aan aardgas. De meeste huishoudens worden hierdoor verwarmd. Een pelletkachel daarentegen kan ook huishoudens verwarmen en gebruikt geen aardgas. Hierdoor draagt het hebben van een pelletkachel bij aan een beter klimaat. Ook wordt het produceren van duurzame energie beloont door de overheid in de vorm van een subsidie.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress