Rietdekken in de regen

Het is al een aantal dagen prachtig weer. Het is een dag waarbij je veel leuke dingen gedaan kunnen worden. Een fietstocht maken in de buitenlucht, of zwemmen in het water. Wellicht dat het voor het laatste nog niet warm genoeg is, maar het gaat om het idee. Wat je bijvoorbeeld ook kan over na kan denken, als je rietdekker bent is om ander iemand riet weer te gaan vervangen. Voor vele rietdekkers is er namelijk niks leukers om een dak te bedekken met riet als het weer goed is. Dit betekent dat er geen wind aan de lucht zit en het ook buiten niet regent. Afgelopen dagen was namelijk zulk weer. Nu is het helaas weer redelijk grijs en dit betekent dus dat het een gemiste kans was voor de rietdekkers. Maar als je erin vertrouwt, zal het snel, voordat je het weer weet, prachtig weer worden, waarbij jij weer je werkzaamheden optimaal uit kan voeren. Je wilt namelijk niet van het dak afwaaien. Om er toch voor te zorgen dat je een fijne werkdag heb, als het keihard regent, geven hier even een paar goede tips.

De eerste tip is natuurlijk vanzelfsprekend, maar dat is dat je een regenpak aan moet trekken. Het kan buiten erg nat worden, en je wilt zelf natuurlijk warm en droog blijven. Een regenpak zorgt er voor dat dit ook gebeurd. Koop geen poncho, maar koop een echt regenpak wat lang meekan en wat dus ook echt werkt.

Ten tweede zorg ervoor dat je een waterdichte radio speaker hebt. Ook in slechte werkzaamheden wil je muziek hebben, zodat je je focus even lekker af kan laten dwalen op iets anders dan de regen zelf.

Met deze twee tips moet je al een heel ver eind komen. En als je dan echt niet zelf het dak wilt dekken, kan je altijd nog een rietdekkersbedrijf in dienst nemen die de klus voor jou kan klaren.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress