Duurzame dakmaterialen nodig?

Wilt u uw dak renoveren met een duurzame dakmateriaal? Zink en plastisol wordt al heel lang toegepast in de bouw. Zinken dakgoten voeren het regenwater betrouwbaar af en plastisol is onderhoudsarm. Zinken en plastisol gevels en daken geven gebouwen een uniek karakter. Tevens zijn ze ook duurzaam: recente berekeningen tonen aan dat zink op maat duurzamer is dan alternatieve materialen. Deze materialen gaan dus heel lang mee. Nooit meer onderhoudswerkzaamheden op moeilijk bereikbare plaatsen!

Voordelen van Plastisol

Het is een terugkerend klus: Onderhoudswerkzaamheden aan houten dakranden, boeiboorden, gootbekleding, topgevels, wangen van dakkapellen, afdekkappen en andere zichtbare details aan uw woning of bedrijfspand. Houten onderdelen van gebouwen zijn erg onderhoudsgevoelig. Al deze gebouwdelen zijn echter ook uit te voeren in zetwerk plastisol. Daarmee behoort intensief onderhoud tot de verleden tijd. Met plastisol coating bewerkt staalplaatmateriaal zoals wij deze toepassen kunnen dezelfde esthetische eigenschappen bereikt worden, zonder terugkerend onderhoud. Om deze reden wint plastisol gevelbedekking al jaren terrein in de woning- en kantoorbouw branche.

Geld wint u met zink

De twee grootste voordelen van zink is dat het zeer gebruiksvriendelijk is en een lange levensduur heeft. Als u een hemelwaterafvoer, dak- of gevelbekledingen van zink laat maken bent u verzekerd van een zeer lange gebruiksduur van deze componenten. Een zinken goot kan wel 50 jaar mee gaan. Tevens kan oud zink ook gerecycled worden zonder verlies van eigenschappen. U kiest bij zink dus ook voor een duurzame en milieuvriendelijke oplossing.

Verschil tussen plastisol en zink

Plastisol is een materiaal dat eenvoudig te combineren is met andere materialen. Gezien plastisol gecoat kan worden is deze in vrij veel kleuren beschikbaar. Door deze coating wordt het materiaal onderhoudsarm en weersbestendig. Hierdoor behoudt het materiaal zijn kleur vrij lang. Plastisol zorgt voor een moderne afwerking. En door weinig onderhoud heeft het ook nog eens een lange levensduur. U kunt natuurlijk ook kiezen voor zink op maat. Dakgoten, regenpijpen en vergaarbakken kunnen exact op maat gemaakt worden en heeft uw pand een authentieke uitstraling. Naast plastisol is zink ook heel milieuvriendelijk en stevig genoeg dat het bestendig is tegen regenbuien en stormen.

Advies nodig over dakbedekking?
Naast plastisol en zink zijn er nog diverse andere materialen om uit te kiezen. Het is natuurlijk begrijpelijk dat u niet over de nodige kennis beschikt om te kiezen voor het juiste materiaal voor uw pand. Vaak zit er tussen materialen maar een klein verschil waardoor het, wanneer u de vakkundige kennis mist, kan lijken alsof het bijna dezelfde materialen zijn. Door kwalitatieve service zijn er genoeg vakmannen die u hierbij verder kunnen helpen. Ga langs bij een dakgroothandel in uw buurt en laat u informeren over de mogelijkheden. Hier kunnen zij u voorzien van voldoende en relevante informatie over verschillende materialen en de voor- en nadelen hiervan.




© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress