Wat maakt refurbished apparaten duurzaam?

Het is een steeds groter wordend probleem; de milieu- en klimaatproblemen die met de dag erger lijken te worden. Steeds meer mensen worden zich hier bewust van en zijn op zoek naar manieren om hun steentje bij te dragen aan een beter milieu. Heb jij hart voor het milieu? En wil je beter met het milieu omgaan? Kies dan voor refurbished apparaten wanneer je op zoek bent naar nieuw apparatuur zoals een andere telefoon bijvoorbeeld. Wist je bijvoorbeeld dat er wereldwijd bijna 2 miljard mobiele devices per jaar geproduceerd worden? En dat dit een enorme aanslag is op het milieu? Niet? We leggen het je graag uit.

Wat betekent refurbished?

Om dit uit te leggen, kunnen we dit het beste doen aan de hand van een voorbeeld. Stel, Lieke heeft een iPhone 7 gekocht en heeft hier een jaar lang plezier van gehad. Toen kwam de iPhone 8 uit en Lieke is meteen verkocht. Ze besluit om haar iPhone 7 in te ruilen voor een iPhone 8, omdat deze een betere camera heeft en nog meer fantastische mogelijkheden. Maar wat gebeurt er volgens met haar oude iPhone 7? Deze wordt opgekocht door aanbieders van refurbished, en wordt na een grondige controle uiteindelijk aangeboden als refurbished iPhone 7. Natuurlijk wordt het toestel eerst volledig gecontroleerd voordat deze als refurbished wordt aangeboden. Is de camera kapot? Dan wordt deze gerepareerd of vervangen. Werkt de batterij niet meer naar behoren? Dan wordt deze ook vervangen. Pas wanneer het toestel 100 procent werkt, wordt de telefoon verkocht aan een volgende eigenaar.

Wat maakt refurbished dan duurzaam?

Met een refurbished smartphone geef je een bestaand toestel een tweede leven en dat is een stuk beter voor het milieu dan dat je een nieuwe telefoon aanschaft. Bij de productie van smartphones wordt namelijk veel energie verbruikt, dat voor CO2-uitstoot zorgt, en dat is weer slecht voor het klimaat. Voor het maken van een smartphone komt 16kg aan CO2 vrij. Moet je eens voorstellen hoeveel dit jaarlijks is. Hoe groter de vraag naar refurbished apparaten echter, hoe minder nieuwe devices er geproduceerd hoeven te worden, hoe minder de CO2-uitstoot, hoe beter het milieu!

Kan ik dan niet net zo goed voor een tweedehands smartphone gaan?

Dat is natuurlijk mogelijk, echter is het risico dan groter dat het toestel niet helemaal 100 procent werkt. Bij een refurbished device wordt het apparaat eerst volledig gecontroleerd en schoongemaakt voordat deze weer wordt aangeboden. Bij een tweedehands toestel kan het evengoed je buurman of buurvrouw zijn die het toestel verkoopt. De kans dat er iets mis is met het toestel is dan velen malen groter.

Heeft refurbished ook nog andere voordelen?

Jazeker! Zo is een refurbished smartphone bijna niet te onderscheiden van een nieuw toestel, betaal je bij de aanschaf veel minder geld voor het toestel en heb je alsnog 24 maanden garantie op de telefoon (en bij tweedehands telefoons en andere apparaten heb je dit niet).




© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress