Tandpasta zonder fluoride voor kinderen

Tandpasta zonder fluoride voor kinderen

Tandpasta met fluoride is goed voor onze tanden en de kiezen. Fluoride versterkt het  glazuur van ons gebit en op deze manier wordt de vorming van gaatjes tegen gegaan. Dit gegeven is al jarenlang bekend en wordt door de makers ervan dan ook met regelmaat verkondigd. Aan de andere kant is fluoride een giftige stof die schadelijk is voor het lichaam en een oorzaak kan zijn voor allerlei gezondheidsklachten. Dit gegeven is echter minder bekend. Mensen denken dat als je de tandpasta uitspuugt de fluoride niet binnen krijgt, maar dit is niet waar. Het grootste gedeelte van de fluoride wordt opgenomen via de slijmvliezen en op deze manier krijg je wel een grote hoeveelheid fluoride binnen. Zoals gezegd, is het wetenschappelijk bewezen dat dit slecht is voor de gezondheid van de mens.

Een Australisch bedrijf genaamd Jack ‘n Jill heeft hier een oplossing voor bedacht. Het bedrijf is al tientallen jaren gespecialiseerd in natuurlijke tandpasta en sinds een aantal jaar worden de producten van Jack ’n Jill ook verkocht in Europa. De producten van Jack ’n Jill krijgen een 0 op de Environmental Working Group’s Skin Deep Database. Dit is de veiligste waardering die een product kan krijgen. Samenvattend zijn de producten van Jack ’n Jill vrij van:

BPA (Bisfenol A)

Ftalaten

Dier testen

Flouride

Suiker

SLS

Kleur

Conserveringsmiddelen

Daarnaast wordt de tandpasta op smaak gebracht met allergeen- en glutenvrije, gecertificeerde biologische en kosher smaken. De producten bevatten ook organische calendula, wat zorgt voor een natuurlijke genezing en anti-inflammatoire eigenschappen die gunstig zijn voor de tanden en het tandvlees. Bij tandpasta hoort natuurlijk ook een tandenborstel. Jack ’n Jill verkoopt deze ook, eveneens van duurzaam en ecologisch materiaal. De tandenborstels zijn geschikt voor de baby’s eerste tandjes en voor kinderen van alle leeftijden. Klik hier om de producten van Jack ’n Jill nader te bekijken.

cropped-toiletzakje-kinderen.jpg

© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress