Wat geef jij als kraamcadeau?

Als iemand in je familie- of vriendenkring een kindje krijgt is dat natuurlijk altijd een leuke gebeurtenis. Zo’n gebeurtenis moet natuurlijk gevierd worden en als er iets gevierd moet worden dan komen er ook vaak cadeautjes bij kijken. Een kraamcadeau is dan een cadeau dat je geeft aan de kersverse ouders of je kan ervoor kiezen om een kraamcadeau te geven aan het kindje.

De keuze voor een kraamcadeau

De keuze voor een kraamcadeau is altijd er moeilijk. Maar zo’n kraamcadeau kan ook gewoon iets simpels zijn of iets handigs. Bij de keuze van het cadeau kan je er altijd voor kiezen om gewoon aan de ouders van het kind te vragen of zij nog speciale wensen hebben. Soms hebben de ouders al wel wat gedachten voor een kraamcadeau waardoor je in die richting een cadeau kan kiezen.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf met een leuk of uniek cadeau te komen. Dat word natuurlijk altijd meer op prijs gesteld als je zelf met leuke ideeën komt. Maar nu is de vraag: ‘’wat zou je nou moeten kopen?’’. Het cadeautje hangt ook van allerlei verschillende aspecten af. Is het een jongen of een meisje? Wil je een uniek cadeau kopen of een al bestaand cadeau? Wil je een cadeau kopen voor de ouders of het kind zelf?

Tips bij de aankoop van een cadeau

 • Wacht op het geboortekaartje of de uitnodiging voor een babyshower voordat je een cadeau besluit te kopen
 • Kies voor online shoppen. Dit gaat veel sneller en je kan er ook direct voor kiezen om het mooi te laten inpakken
 • Mocht je wat babykleding als cadeau geven, koop dan niet de kleinste maat. Baby’s groeien vrij snel uit hun maten en daardoor moeten de ouders constant kleding kopen. Als jij ervoor zorgt dat je een wat groter kleding setje koopt, dan ontlast je de ouders dus op langer termijn

Een aantal leuke ideeën voor een leuk cadeau

 • Een rompertje met bijvoorbeeld naam en geboortenaam
 • Kraamcadeau met naam dus bijvoorbeeld een speelgoedkist met een naam erop
 • Een kraammand met meerdere kraamcadeautjes
 • Leuke accessoires voor de babykamer
 • Knuffels (zorg alleen niet dat je de 40ste bent die een knuffel geeft)
 • Handige spullen zoals een badcape, slabbetje of een bestekje
 • Speelgoed zoals een rammelaar
 • Babykleding
 • Iets wat je helemaal zelf hebt gemaakt, zo zorg je in ieder geval voor een uniek cadeau.© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress