Zonnepanelen, Wat moet je weten?

Voordat je beslist om een zonnepanelen installatie te laten installeren op je dak is het erg van belang dat je voorbereid bent. Een zonnepanelen is een flinke investering en daarom is het slim om goed te kijken wat het je gaat opleveren. Waar je op moet letten en wat belangrijk is.

Terugverdientijd

Allereerst is het belangrijk om een klein rekensommetje te maken. Je wilt door middel van de berekening erachter komen hoelang het duurt voordat je je investering terug hebt verdient. Dit doe je door de prijs van de panelen + de prijs van de installatie bij elkaar op te tellen en dat getal te delen door hoeveel geld het scheelt op je energierekening. Gemiddeld is de terugverdientijd van een zonnepanelen installatie 12t/m15 jaar. Hou daarbij in gedachten dat een zonnepanelen installatie 20 tot 25 jaar meegaat!

Aantal zonnepanelen

Ook het aantal zonnepanelen is erg belangrijk! Kijk dus eerst goed hoeveel energie je verbruikt op jaarbasis en baseer daarop hoeveel panelen je wilt laten installeren. Je kunt natuurlijk ook altijd een specialist vragen om langs te komen en te kijken hoeveel panelen er Ć¼berhaupt passen op je dak. Je kunt zonnepanelen niet zomaar op het dak leggen er moet eerst gekeken worden hoeveel bruikbare ruimte je dak heeft.

Betaal niet te veel!

De zonnepanelen markt is een grote en erg concurrerende markt. Er zijn veel kleine aanbieders die allemaal om hun plekje vechten en erg concurreren op prijs en kwaliteit. Het is dus erg belangrijk dat je verschillende aanbieders vergelijkt en goed onderzoek doet. Er zijn talloze websites waar je panelen maar ook installateur kunt vergelijken, maak hier dan ook gebruik van. Zoek voor jou de beste prijs bij een installateur die je vertrouwt. Laat de panelen op je dak installeren en geniet van je eigen opgewekte zonne-energie die je thuis kunt gebruiken.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress