Duurzaam beleggen

Duurzaamheid is een tegenwoordig een belangrijk begrip. Het is door de jaren een heen een beetje een containerbegrip geworden, maar het heeft te maken met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken. Meestal wordt de term duurzaamheid omschreven volgens de drie P’s. People, Planet, Profit. Dit wil zeggen dat we best geld mogen verdienen en mogen genieten van de welvaart, maar tegelijkertijd is het ook onze taak om voor het milieu te zorgen en aan de toekomst te denken. Je kan duurzaam bezig zijn door een hybride auto te rijden, duurzame producten te kopen of door al het plastic afval te scheiden. Maar er zijn ook andere manieren om duurzaam bezig te zijn.

Duurzaam beleggen
Een trend in beleggersland is duurzaam beleggen. Aandelen kopen van bedrijven die duurzaam ondernemen is dan ook essentieel bij deze vorm van beleggen. Bedrijven die denken aan de generaties die na ons komen denken. Dit kan bijvoorbeeld doordat ze de productieprocessen verbeteren zodat er minder Co2-uitstoot is of dat er minder water gebruikt wordt bij de productie. Ook het hergebruiken van verpakkingen en produceren van minder afval zijn belangrijke graadmeters voor de duurzaamheid van een bedrijf.

Valt er wat mee te verdienen?
Veel mensen denken dat beleggen in duurzame producten, bedrijven of fondsen iets is voor idealisten en dat daar nauwelijks geld mee valt te verdienen. Dat blijkt niet helemaal waar te zijn, want beleggen in bedrijven die duurzaamheid serieus nemen loont. Onderzoeken hebben namelijk uitgewezen dat bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan een gezonder toekomstperspectief hebben en ook langer blijven bestaan dan bedrijven die er weinig of geen aandacht voor hebben. Aandacht voor duurzaamheid leidt vaak tot positieve financiële resultaten. Het rendement van duurzaam beleggen hoeft dus absoluut niet minder te zijn dan dat van gewone beleggingen. Bovendien is duurzaam leren beleggen helemaal niet moeilijk, maar je moet er wel voor openstaan!
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress