Dat ligt heerlijk zacht en warm

Heb jij dat nou ook? Elke keer als je in een meubelzaak loopt langs de tapijten? Dat je het dan niet kunt laten om even met jouw handen dat ene zachte, warme kleedje aan te raken. Het gaat hier natuurlijk over schapenvacht. Niet alleen in een winkel is het aantrekkelijk, ook bij andere mensen thuis kijk je er altijd met een jaloerse blik naar. Het geeft gewoon net dat beetje extra aan je interieur: warmte, gezelligheid en sfeer. Dat is nou precies hetgeen een huis nodig heeft. Jouw huis is gewoon toe aan een schapenvacht.

 

Soorten schapenvachten

 

Je ziet ze veel: schapenvachten in het interieur. Verder weet je er niet zoveel over. Ze zijn gemaakt van een schapenvacht. Ze zijn zelfs letterlijk de vacht van een schaap. Dat zie je heel goed aan de vorm van het kleed. Dan weet je dus ook al dat je ze hebt in de kleuren van een schaap, namelijk wit, bruin, zwart en een combinatie. Deze laatste groep noem je ook wel bont. De meeste schapen(vachten) hebben ongeveer dezelfde grootte, dus ook de kleden zijn van dezelfde grootte. Wil je een net iets grotere schapenvacht. Kies dan voor een vacht van het grotere schaap, die hebben een diagonale lengtemaat van boven de 120 centimeter. Op de site van schaapvaak.nl is hier een speciale categorie van te vinden. Je kunt verder nog een onderscheid maken in verschillende types schaap. Zo heb je de schapen die wij kennen in Nederland, maar ook IJslandse schapen. Ook verschilt de vacht per schaap. Je hebt bijvoorbeeld schapen met extreem lang haar, een korter kapsel of prachtige krullen. De grote overeenkomst van alle schapenvachten is natuurlijk dat ze heerlijk zacht en warm aanvoelen.

 

Schapenvachten in het interieur

 

Je wilt een schapenvacht in jouw huis, maar weet nog niet zo goed waar. Een schapenvacht staat mooi op verschillende plekken in huis. Op de eerste plaats zul je denken aan een schapenvacht op de vloer, in de woonkamer of in een slaapkamer. Toch zijn er veel meer plekken waar een schapenvacht mooi staat, handig is en/of gewoon heerlijk zacht aanvoelt. Wat dacht je van een schapenvacht als mat voor in de badkamer? Dat voelt toch heerlijk warm aan je voeten? Of kies je voor een schapenvacht voor op een (auto)stoel of bank? Je bent dan verzekerd van een super comfortabele plek om te zitten. Wil je er op picknicken of jouw kind er op laten spelen of slapen? Kies wat bij jou mooi staat, goed voelt en wees creatief.

grote schapenvachten




© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress