Een boomstamtafel laten maken

Een stuk boomstam wordt het tafelblad, mooier kan het niet.

 

Het is misschien wel de eerste tafel die ooit gemaakt werd. De schors kant van de boom is de rand van het tafelblad.

 

De schors is waar de jaarringen van een boom ontstaan. Ouder en jonger hout groeien samen tot de nieuwe buitenkant van de boom en er komt elk jaar een vernieuwde, beschermende schors om de boom. Natuurlijk wordt een boom ook elk jaar wat hoger.

 

Wanneer je een plank uit de lengte van een boom haalt ontstaat hout met heel veel tekening. De jaarringen komen duidelijk uit als lichte en meer donkere lijnen en strepen in het hout. Maar door de randen van een dergelijke plank de natuurlijke lijn laten houden ontstaat een stukje kunst. Afhankelijk van de hardheid van het hout zou je van een dergelijke plank verschillende dingen kunnen maken.

 

Een tafelblad komt misschien bij u als eerste op. Maar wat dacht u van het blad van de bar in de keuken of een boomstam salon tafel op maat laten maken?

 

Een boomstamtafel laten maken

 

De tafel in de eetkamer is de centrale van het huishouden. Hier speelt zich een groot deel van het gezinsleven af. Extra aandacht besteden aan die tafel, u kunt bijvoorbeeld een boomstamtafel laten maken.

 

Eikenhout wordt in het noorden van Europa geteeld op plantages en voor de bomen die worden gekapt komt dus altijd weer jonge aanplant terug. Hoewel hout uit een natuurbos eigenlijk helemaal niet zo duurzaam is, geldt dat weer wel voor plantage hout. Wanneer u een eikenhouten boomstamtafel blad laat maken worden er bovendien ook andere producten uit dezelfde boomstam gemaakt.

 

Een tafelblad gemaakt van de kern van een boom kan ruim honderd jaar en tot zelfs tweehonderd jaar oud worden. Er is dus wel sprake van echt duurzaam gebruik van het juiste materiaal.

 

Wanneer u een boomstam bartafel en een boomstam salontafel laat maken?

 

Zo is het mogelijk uit dezelfde stam ook het blad van de boomstam salontafel te halen. Een aanwinst voor de huiskamer door het mooie en natuurlijke ontwerp van zowel het tafelblad als van het onderstel.

 

Een boomstam salontafel hoeft niet op vier poten te staan, het mogen er ook drie zijn, of een brede voet. Daarom heeft de ontwerper van een salontafel veel meer vrijheid om er iets unieks van te maken.

 

Naast een salontafel zijn er ook andere mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan een boomstam keukenblad of een boomstam bartafel. Dit zijn unieke oplossingen, waarbij maatwerk komt kijken.

Er ontstaat een unieke eenheid

 

Wanneer ook het werkblad in uw keuken, of de bartafel uit een boomstam gezaagd is ontstaat er een eenheid in uw woning. Daarbij hoeven de ontwerpen niet dezelfde te zijn. De bladen vormen immers de eenheid.

 

Een boomstamtafel is mooi, praktisch en duurzaam, maar het is ook mogelijk dat u er verliefd op wordt. Daarom kunt u het beste beginnen met een boomstamtafel, de rest volgt dan vanzelf.boomstam bartafel
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress