Een zo mooi en zo groen mogelijk gazon

Iedereen met een grasveld(je) in de tuin wil dat deze zo groen mogelijk is. Het kan natuurlijk zijn dat het gazon dusdanig verwaarloosd is dat je denkt dat het nooit meer groen zal worden. Het is in zo’n geval niet per se nodig om nieuwe graszoden of zaad te kopen. Gras kopen is natuurlijk wel de makkelijkste optie. Desondanks kun je met de juiste behandeling er voor zorgen dat het gras weer mooi groen wordt.

Om beschadigd of verpieterd gras weer nieuw leven in te blazen heb je een aantal materialen nodig. Dat is: kalk, gazonmest, graszaad en een verticuteerhark. Met deze laatste hark kun je alles mooi schoon harken. Zo kun je het mos uit het gazon harken en kan het gras weer ademen. Bij regenwater kan het water eenvoudiger bij de wortels komen. Je hoeft niet per een speciale verticuteerhark te gebruiken. Je kunt ook een gewone scherpe hark gebruiken. Het verticuteren kun je ieder jaar tussen de maanden maart en mei herhalen. Zelfs als je geen mos ziet is het verticuteren slim, omdat je dankzij het verticuteren ook dood gras kunt verwijderen. Bovendien is niet al het mos zichtbaar. Eenmaal je het mos uit het gras hebt geharkt krijg je kale plekken. Deze kun je bezaaien met graszaad.

Kalk kun je gebruiken om te voorkomen dat je later opnieuw te maken krijgt met mos. In het voorjaar en in het najaar kun je kalk strooien om de zuurtegraad van de ondergrond van het gazon een boost te geven.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress