Waarom led verlichting?

De meest energie zuinige soort lamp komt van ledverlichting. Led is een kostenbesparend en een milieubewuste keuze. Verlichting uit led is bijna honderd procent zuiniger dan de traditionele gloeilamp. De gloeilamp is een grootverbruiker onder de lampen, daarom is er sinds kort een verbod opgelegd voor de import en productie van de gloeilamp binnen de Europese Unie (EU). Ondanks het verbod mogen bestaande winkelvooraden nog wel verkocht worden.
Binnenkort geldt er een verbod op een aantal types halogeen. Als je halogeenverlichting koopt, bestel dan Eco Halogeen. Dit soort lampen worden niet verboden en zijn ongeveer 35 procent zuiniger dan een gloeilamp. Lange na niet zo zuinig als led verlichting, maar een goed alternatief.

Spaarlamp als alternatief

De spaarlamp is een gelijkwaardig alternatief voor led. Het grote nadeel van de spaarlamp is dat dit soort lampen na het inschakelen van de verlichting moet opwarmen, voordat het op volle sterkte brandt. Welliswaar is led in aanschaf het duurst, is de levensduur vele malen langer. Led verlichting gaat tussen de 20.000 en 40.000 branduren mee. Voor de spaarlamp geldt een levensduur van circa 8.000 tot 15.000 branduren. Een groot verschil. De investering wordt snel terug verdiend. Hierdoor heef de led de voorkeur van de meeste consumenten.

In de meeste gevallen kan een gloeilamp eenvoudig geruild worden voor een ledlamp. Dit geldt niet altijd. Op dit moment is er nog geen ledlamp leverbaar die een 100 kWh gloeilamp kan vervangen. In sommige gevallen zal je ook een fitting moeten vervangen. Vraag hiervoor om advies bij een led specialist bij u in de buurt.

Toepassingen van led

Verlichting zorgt voor sfeer, warmte en gezelligheid. De kleur en lichtopbrengst is hierbij belangrijk. Led is te verkrijgen in verschillende wattages en kleurtinten. Ideaal om een bepaalde sfeer te creeëren in het huis. Naast woonverlichting wordt led gebruikt voor vele andere industriële toepassingen. Denk hierbij aan verlichting in de koelkast, oven, fiets, motor of auto. Moderne auto’s in het hoge segment zijn voorzien van dagrij verlichting met led. Dit geeft een stijlvolle sfeer om de auto. Bovendien zorgt het ervoor dat de auto meer opvalt in het donker.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress