Duurzame vloeren samengesteld uit natuurlijke producten zoals notendoppen of lijnzaad

De groene duurzame vloer als koploper in de circulaire economie. Dit lijkt mogelijkerwijs wat hard van stapel gelopen maar de gedachte is een goede drijfveer. In het kort draait een circulaire economie om een tweetal kringlopen: er is sprake van een biologische kringloop waarbij reststoffen na toepassing weer ongevaarlijk in het milieu terecht komen en een technische cyclus waarbij producten en onderdelen worden hergebruikt of worden ontworpen, zodat zij wederom in andere apparaten of als bouwstof hergebruikt kunnen worden. Het afval van vandaag vormt het bestanddeel voor producten van morgen. Intussen wordt aan steeds meer afval een tweede leven gegeven of hergebruikt. Toekomstbestendig ondernemerschap begint met recycling van afval, ook wel cradle to cradle genoemd.

Nu wordt er nog steeds te veel vervaardigd en de gevolgen zijn soms rampzalig. Maar langzaam maar zeker wordt de nijverheid en de consument zich ervan bewust dat het systeem van vandaag niet toekomstwaardig is. Men is op zoek naar aanpassing van de hedendaagse lineaire economie naar een circulaire economie.

Groene gietvloer primeur

Kornuyt heeft de primeur met toekomstbestendige groene duurzame vloeren genaamd Nature’s Finest vloeren en wil niet verder wachten, maar juist vooruitlopen op deze kentering. Kijk maar naar innovatieve vernieuwingen zoals de prijsindicatietool, waarmee de prijs van een gietvloer kan worden berekend.

Daarom introduceren zij Nature’s Finest vloeren. Deze \ gietvloeren worden gemaakt uit speciale epoxy of polyurethaan hars.

De hars is compleet oplosmiddelvrij en tegelijkertijd emissievrij dus klimaatneutraal en net zo blijvend als de huidige producten. Het groene element zit hem in het toepassen of toevoegen van natuurlijke producten.

Toepassing groene gietvloer

De bevindingen van de eerste opdrachten zijn onvoorstelbaar omdat de natuurlijke toeslagstoffen een warme en levendige sfeer creëren.  De bijzondere versieringen en vloersystemen zijn ruim toepasbaar in een heleboel ruimten waar alleen loopbelasting plaatsvindt zoals publieke ruimten, bedrijfsruimtes en huizen.

De toepassing laat zich nochtans niet alleen beperken als vloerbekleding maar kan ook dienen als wand- of plafondbekleding. Bedrijfsvloeren laten leggen van groene duurzame vloeren kost geen extra energie maar levert in alle opzichten meerdere pluspunten voor de gebruikers en ons milieu. De markt is meer dan gedreven waardoor de belangstelling stijgende is en blijft.

Het is een verbluffend begin van een lang gekoesterde droom welke door nieuwe technologie en innovatie tot stand is gekomen. Zo worden kersverse kansen en trends verder uitgewerkt om het product verder te optimaliseren tot in de volmaaktheid.

Momenteel is er veel meer awareness, perceptie en aandacht vanuit de markt waardoor dit soort opdrachten doorontwikkeld kunnen worden. En alsmede om weer met moderne projecten te starten waar Kornuyt onderscheidend in is en koploper in wil blijven. Denk bijvoorbeeld aan een coating die zonne-energie op kan wekken. Voor andere vernieuwingen, startups en en innovaties surf naar www.beginstation.nl
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress