Wat is een schrijvende meter

Een schrijvende meter ook wel power logger genoemd, gebruikt je voor het meten van spanning, stroom en/of vermogen. Met behulp van deze geavanceerde apparatuur kun je tot in detail meten hoeveel stroom je verbruikt en wat hiervan de variabelen zijn.

Waar heb ik een schrijvende meter voor nodig?
De reden om een schrijvende meter te huren kunnen uiteen lopen. Zo is het bijvoorbeeld interessant om te meten wat de piekbelasting van je stroomgebruik is. Deze belasting is relevant voor het vastrecht dat je betaald aan je energieleverancier. De kosten voor het vastrecht van een hoofdzekering kunnen aardig oplopen. Het kan zo zijn dat er in het verleden ooit een aantal hoofdzekeringen op een zeker ampère is aangevraagd. Tegenwoordig zijn veel producten energiezuiniger (denk hierbij aan ledverlichting of bijvoorbeeld liften) waardoor er een lager piekbelasting is. Hierdoor kunt u af met een lager ampère hoofdzekering. Wanneer u bijvoorbeeld de helft minder nodig hebt, geen 63A maar 35A, dan kan u dit al gauw bijna 1000 euro om jaarbasis besparen, alleen maar aan het vastrecht dat u aan uw energieleverancier betaalt. Dat is nog eens snel verdiend.

Naast de piekbelasting kunt u met een power logger ook een brede energie-analyse laten uitvoeren. Hiermee kunt u berekenen hoeveel u uw huidige zekeringen nog extra kunt belasten, of dat een besparing die u is voorgespiegeld in de praktijk wel opbrengt wat u vooraf is beloofd. Of wanneer u bijvoorbeeld vermoed dat u KwH meter niet goed functioneert dan kunt u dit ook aantonen met een schrijvende meter.

Ook wanneer u met zeer gevoelige apparatuur werkt die vatbaar zijn voor spanningsverschijnselen kan een schrijvende meter u van dienst zijn. Door deze zeer korte spanningsverschillen te meten kunt u kijken waarom uw apparaten wellicht niet goed functioneren.

Een schrijvende meter huren
Online kunt u bij verschillende elektrotechnische bedrijven een schrijvende meter huren. Zij installeren hem voor u en helpen u bij het interpreteren van de resultaten. Kijk bijvoorbeeld is op www.schrijvendemeter.nl. Het is een kleine investering maar in veel gevallen de moeite waard aangezien de besparingen enorm kunnen zijn.

© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress