Mos graffiti: dé ecologisch decoratie- en kunstvorm

Mos graffiti?!

Eindelijk een waardig en groen alternatief voor traditionele graffiti met zijn omstreden imago en ‘nomen est omen’ want de basisgrondstof hiervan is geen verf, maar donzig, groen mos.

Waarom kiezen voor mos graffiti?

  • Ecologisch: geen vervuilende spuitbussen en vieze verfresten die haast onmogelijk van de muren te schrobben zijn. Mos is natuurlijk, hernieuwbaar en vereist weinig onderhoud. Bovendien kan de muur waarop u mos graffiti aanbrengt gemakkelijk terug naar zijn originele staat hersteld worden.
  • Lekker anders: de meeste van uw kennissen hebben er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Toch zal je van hen als trotse bezitter van zo’n kunststukje veel enthousiaste reacties ontlokken, zeker onder de kunst- en natuurliefhebbers.
  • Goed voor je portemonnee: een ‘mos-creatie’ hoeft helemaal niet duur te zijn. Alle benodigde grondstoffen zijn immers goedkoop en overal verkrijgbaar.
  • Eenvoudig: iedereen die graag de handen uit de mouwen steekt, kan tot mooie resultaten komen. Je hoeft hiervoor geen groot kunstenaar te zijn en eventuele fouten kan je uitwissen.

Doe het zelf!

Eerst ga je best op zoek naar een geschikte plaats om de mos graffiti aan te brengen: een vochtige, oude buitenmuur is zeer geschikt, zeker als het je eigen muur is (geen ‘beschadiging’ van andermans eigendom).

Vervolgens maak je een papje met de volgende ingrediënten: gewassen mos, bier, (riet)suiker en yoghurt om het boeltje wat aan te dikken indien nodig. Er zijn online ook andere recepten te vinden voor deze ‘mosverf’. Mensen met minder goede doe het zelf – skills kunnen ook altijd opteren voor een kant- en klare kit.

Daarna borstel je je ontwerp zo goed mogelijk neer op de gekozen muur. Om de groei van jouw ‘moskunst’ te bevorderen, kan je altijd extra water geven de dagen en weken na het aanbrengen van de verf. Wanneer je creatie zich dan eindelijk in haar volle glorie onthult, zal ze ongetwijfeld de moeite waard zijn.

Inspiratie

Natuurlijk wil je graag zo snel mogelijk aan de slag, maar misschien heb je niet meteen inspiratie. Meer en meer begint mos graffiti voet aan wal te krijgen in onze contreien dus aan ideeën geen gebrek: een goede plek om je zoektocht te beginnen is alvast www.nieuwewonen.nl.

Misschien word jij binnenkort wel een van de trotse pioniers van dit eigenzinnig, eigentijds verschijnsel!
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress