Niet meer (te) veel betalen met de juiste energieleverancier!

De tijd van het jaar dat we de jaarafrekening van onze energieleverancier krijgen is weer aangebroken. Hier staat in hoeveel energie u verbruikt heeft. De meeste mensen krijgen geld teruggestort, maar toch zijn er ook velen die moeten betalen. Het is altijd erg fijn als u aan het eind van het jaar geld terug krijgt, maar dit betekent echter wel dat u maandelijks te veel betaalt. Met de tips die in deze blog worden gegeven komt u straks niet meer voor onverwachte kosten te staan!

Het voorschot

Op basis van de verwachte prijzen én uw jaarverbruik bepalen energieleveranciers uw voorschot (termijnbedrag). Het voorschot wordt zó vastgesteld zodat u op uw jaarafrekening zo min mogelijk hoeft bij te betalen. Het kan echter pas aan het eind van het jaar worden vastgesteld hoeveel u daadwerkelijk heeft verbruikt. Dat is ook de reden dat sommigen wel en sommigen niet hoeven te betalen.

Het maandelijkse voorschot

Als u niet voor verrassingen wilt komen te staan aan het eind van het jaar, kunt u uw maandelijkse voorschot ten opzichte van het jaar daarvoor verlagen. U moet er dan wel aan denken dat u dit bedrag niet te veel verlaagt, want u betaalt uiteindelijk ook de energie die u verbruikt. Dit houdt in dat als uw maandelijkse voorschot  te laag is, u aan het eind van het jaar dus ook moet bijbetalen. Bij een te hoog voorschot krijgt u het geld terug.

Hoe bepaal ik mijn maandelijkse voorschot?

Bij het bepalen van een energieleverancier kijken veel mensen vaak naar het termijnbedrag dat ze moeten betalen. Echter is een termijnbedrag niet bedoeld om te vergelijken. Het termijnbedrag is een inschatting. U weet niet precies waar deze op gebaseerd is en de hoogte van het bedrag kunt u vaak zelf aanpassen. Als u energieprijzen gaat vergelijken, kunt u het beste kijken naar de jaarkosten. Hieronder een paar handige tips als het gaat om uw jaarkosten en termijnbedragen.

1. Bent u van plan om van energieleverancier over te stappen en wilt u weten of het nieuwe termijnbedrag wel reëel is? Dan kunt u met behulp van vergelijkingstool op www.energievergelijker.nl uw termijnbedrag bepalen

2. Verandert uw gezinssituatie door bijvoorbeeld een kind, of omdat u gaat samenwonen? Dan moet u goed nagaan wat er allemaal voor u gaat veranderen. Zo kan het zijn dat er altijd iemand thuis blijft met het kind, of dat het kind misschien wel elders wordt ondergebracht. Maar ook moet u apparaten in huis meenemen. Een extra persoon in huis betekent vaak ook dat er meer gewassen moet worden.

3. Geef altijd zelf op tijd uw meterstanden door aan uw energieleverancier. Als u dit niet zelf doet en ook niet op tijd, doet uw energieleverancier het voor u. Deze schatting wordt namelijk gebruikt om een jaarafrekening te maken.

Met deze handige tips kunt u ervoor zorgen dat u bij de juist energieleverancier terecht komt. Wilt u graag weten wat het aanbod is en vergelijken? Dan kunt u eens een kijkje nemen op www.energievergelijker.nl. Energievergelijker.nl is een onafhankelijke energieadviseur. Hier kunt u eenvoudig berekenen wie voor u de voordeligste energieleverancier is. Dit kan u veel euro’s besparen en u krijgt gegarandeerd de laagste energieprijzen voor uw adres. Bij energievergelijker.nl zullen er geen kosten bij komen en is overstappen volledig gratis. Betaal niet meer te veel, ga energie vergelijken!
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress