Besparen op energie

Wanneer met aan maandlasten denkt wordt al snel een verband gelegd met gas, water en elektriciteit. Op zich niet vreemd aangezien veel gezinnen een onnodig hoog energieverbruik bewerkstelligen. Naast dat het voor je financiële plaatje gunstig kan uitvallen om op energie te besparen, is het ook goed voor het milieu. U kunt erg gemakkelijk beginnen met het besparen van energie door de onderstaande tips op te volgen.

Wassen en drogen
Er gaat bij het wassen en drogen veel energie verloren. Het is belangrijk te wassen op een lagere temperatuur. Dit klinkt misschien vreemd, maar ook bij 40 graden worden uw kleren gewoon schoon. Het is hierbij belangrijk alleen te wassen wanneer de wastrommel ook daadwerkelijk vol zit.

Koelkast
Zoals u waarschijnlijk wel weet is de koelkast een van de grootste energieverbruikers binnen het huishouden. Een van de meest onbekende trucs om hierop te besparen is het ontdooien van producten in uw koelkast. Met de vrijkomende koude lucht wordt de koelkast gekoeld. Bij plaatsing van de koelkast kunt u er op letten dat de koelkast zo’n 10 centimeter van de muur verwijderd blijft. Dit zorgt ervoor dat hij gemakkelijker kan koelen.

Televisie en elektronica
Alle elektrische apparatuur verbruikt energie. Ook wanneer deze apparatuur uit staat kan er nog stroomverbruik plaatsvinden wanneer de apparatuur is aangesloten op het stroomnet. Zet apparaten vooral niet op stand-by. Dit kost onnodig veel energie. Haal de stekkers hierom altijd uit het stopcontact.

Verwarming en verlichting
Sluit de gordijnen in de avond. Op deze manier blijft de warme lucht langer in uw huis hangen en hoeft u de kachel minder warm te stoken. Hetzelfde geldt voor de deuren. Sluit deze altijd zodat de warmte niet uit uw vertrek ontsnapt. Bij het naar bed gaan kan de kachel het beste worden afgesteld op 13 tot 15 graden. Bij de verlichting van uw woning worden spaarlampen aangeraden.

Vergelijk energieleveranciers
Tot slot zo mogelijk de belangrijkste tip. Ga op zoek naar de goedkoopste aanbieder van energie. U kunt eenvoudig verschillende energieleveranciers vergelijken door gebruik te maken van een vergelijkingsmodel of door te praten met bekenden. Op deze manier kunt u profiteren van tijdelijke aanbiedingen en de goedkoopste energie!

© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress