Energie zuinige lampen

Heeft u er wel eens over nagedacht om veel kosten te besparen met energie zuinige lampen? Dan hebben wij een aantal goede opties voor u. Want het is namelijk niet alleen goed voor uw portemonnee, het is namelijk ook zeer goed voor het milieu. De lampen worden steeds mooier gemaakt en worden steeds stijlvoller en gezelliger. Er zijn dus geen redenen meer om over te stappen op een lamp die energie zuinig is. Je kunt zelfs rond de 80% aan energie besparen als u overstapt van de normale lamp naar de energie zuinige lamp. We zien vandaag de dag dat er steeds meer ledlampen op de markt komen en steeds minder spaarlampen. Dit komt omdat ledlampen veel minder stroom verbruikt maar wel optimaal licht geeft. En minder stroom betekent, veel beter voor het milieu.

Ledlampen

We gaan even verder over led lampen, want waarom is een ledlamp nou zoveel beter dan de normale lamp die we gebruiken? Dat ligt vooral aan de effici├źntie van de ledlamp, met maar liefst 3 tot 9 procent stroom ten opzichte van een normale lamp, kan de ledlamp evenveel licht geven. Daarbuiten is de levensduur van een ledlamp ook aanzienlijk beter dan een normale lamp. Het is schokbestendig, er zitten geen schadelijke stoffen in. Je hebt een aan en uit schakelaar (vaker wel dan niet). En je hebt direct maximale sterkte, dit in vergelijking met een spaarlamp. Een nadeel kan zijn, dat de lamp iets duurder is qua aanschaf. Maar zoals boven is uitgelegd gaat de ledlamp ook langer mee, dus uiteindelijk verdien je je geld dubbel en dwars terug. En je doet er nog iets goeds mee voor het milieu ook!

Spaarlampen

U heeft wel een beetje gemerkt waar onze voorkeur naar uit gaat qua lamp voor het milieu. Dit komt ook omdat ze op bijna alle vlakken minder scoren dan de door ons aangeraden ledlamp. De sfeer is minder omdat de spaarlamp minder licht geeft en minder kwaliteit uitstraalt. Het duurt ook een tijdje voordat je volledig licht krijgt van de spaarlamp. Dit kan bijvoorbeeld vervelend zijn als je snel even wat wil pakken uit een kamer, of als je naar het toilet moet. Energieverbruik is hoger dan een ledlamp en het kwikgehalte is hoger. Al met al scoort de ledlamp dus vele malen beter. De spaarlamp is zeker nog te koop, maar wordt wel steeds minder gebruikt omdat het steeds meer achterhaalt wordt.

Halogeenlampen

Halogeenlampen lijken op het eerste gezicht een goedkope optie. Maar wat vaak gezegd wordt is hierbij waar. Goedkoop is vaak duurkoop. Het energieverbruik is zeer hoog bij deze lamp. Als u echt aan het milieu denkt, raden wij echt een ledlamp aan. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu!
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress