De groene Cv-ketel

We weten allemaal dat we wat meer aan het milieu moeten denken. Er wordt heel veel gas gebruikt bij het gebruiken van de Cv-ketel. En bij een gemiddeld huishouden verbruikt de Cv-ketel het meeste energie. Met het vervangen van een nieuwe Cv-ketel wordt er steeds meer gedacht aan het milieu, en als u al een tijdje een oude Cv-ketel heeft staan, kunt u ervoor kiezen om de meest groene Cv-ketel aan te schaffen. Laat dit door een goede cv installateur doen. Hieronder geven we een aantal tips om zo lief mogelijk te zijn voor moeder natuur.

Subsidie

Wist u al dat u subsidie kunt krijgen voor de verwarmingsinstallatie in je huis? Landelijk is er de subsidie regeling Duurzame warmte. U kunt daarmee subsidie krijgen voor een zonneboiler en een nieuwe HRE ketel (moeilijk te verkrijgen). Voor u op een rijtje de verschillende subsidies.

Subsidie Advies werkzaamheden over Energiebesparing
Duurzame Warmte
Financiering Energiebesparingskrediet
Financiering Groenproject
Subsidie Energielabel
Subsidie voor Duurzame Energieproductie (SDE)

Slimme thermostaat

Veel energieleveranciers geven grote kortingen voor een slimme thermostaat. Dat is zeker de moeite waard om te overwegen. Het huis kan zeer effici├źnt verwarmd worden indien nodig, en als u bijvoorbeeld de verwarming bent vergeten uit te draaien, kunt u met een APP de verwarming uitzetten. Ook kunt u het huis alvast opwarmen als u richting huis gaat van werk. De naam zegt het al, slimme thermostaat, daarmee kunt u een hoger rendement halen en heeft u veel meer inzicht op het verbruik van energie. Wat erg goed voor het milieu is.

Cv-ketel op zonne-energie

De zon is een hele krachtige energie bron, en kan nog veel meer uitgehaald worden. Wist u al dat u gratis zonne-energie kunt gebruiken voor warm water en de verwarming? Op zonnige dagen wordt uw huis en warm water helemaal geregeld door uw zonneboiler en als het wat minder weer is springt de Hr-ketel gewoon bij, zodat u lekker warm kunt douchen. Met het gebruik van een zonneboiler voor warm water en de verwarming bespaart u tot maar liefst 60% op energie voor warm water. Zeker de moeite waard om te overwegen dachten wij zo.

Cv-ketel met een warmtepomp

Ook een zeer duurzame oplossing is de warmtepomp. Waarbij er gebruik wordt gemaakt van warme lucht van de natuur, of van warme ventilatie lucht. Je hebt volledig elektrische waterpompen (geen gasaansluiting nodig) en je hebt een waterpomp die gecombineerd wordt met een Hr-ketel. Al met al dus zeker aan te raden als u optimaal gebruik wil maken van de natuur, en zo dus milieu vriendelijk uw huis wil opwarmen.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress