Veel gestelde vragen over zonnepanelen plaatsen

 

Waar worden de panelen en de omvormer geplaatst?

 

De zonnepanelen worden op uw dak geplaatst. De omvormer wordt bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen geplaatst (ivm elektrische verliezen), maar kan in bepaalde gevallen ook in de meterkast worden geplaatst.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig om al het stroomverbruik in mijn huis te dekken?

 

Eén zonnepaneel van 175 Wp produceert 150 kWh per jaar. Als u 3000 kWh per jaar verbruikt, zou u dus

20 panelen van 175 Wp nodig hebben.

 

Aan welke voorwaarden moet mijn dak voldoen?

 

Voor een zo groot mogelijke opbrengst moeten de zonnepanelen onder een hoek van 36 graden op het zuiden worden gericht.

Heeft uw een plat dak, dan is gemakkelijk aan die voorwaarde te voldoen. Heeft u echter een schuin dak gericht op het westen, dan levert een zonnepaneel 85% van de stroom die een paneel in de ideale situatie zou leveren (zuid, 36graden). Zonnepanelen die verticaal aan een op het zuiden gerichte muur worden bevestigd, leveren 74% van de stroom op ten opzichte van de ideale situatie. Zie bovenstaande tekening.

 

Mijn dak heeft een hellingshoek van 45º in plaats van 36º?

 

Als de hellingshoek tussen 45º en 50º ligt, wordt het rendement van de modules bij installatie in zuide-lijke richting met enkele procenten verminderd.

 

Ik heb geen plat dak, en geen pannendak. Kan ik toch zonnepanelen aanschaffen?

 

De standaard bevestgingssystemen zijn vaak gemaakt voor platte- en pannendaken. Heeft u een ander type dak, dan kunt u dat vaak in de aanvraag aangeven. Op basis van de door u verstrekte informatie en foto’s kunnen de zonnepanelen-bedrijven u aangeven of het in uw situatie zinvol is om een zonnestroom installatie aan te schaffen.

 

Hoe onderhoud ik een zonnestroom-installatie?

 

Door de helling van de zonnepanelen worden ze door de regen schoongespoeld. Woont u in de nabijheid van bijvoorbeeld het spoor, of vervuilende industrie, dan kan het nodig zijn uw installatie periodiek een extra schoonmaakbeurt te geven. Meer onderhoud is niet nodig.

 

 

 

 
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress