Wat zijn de voordelen van digitale TV?

Toen digitale TV back in the days voor het eerst in opmars was, waren de meeste mensen niet direct enthousiast. Digitale TV klonk voornamelijk erg ingewikkeld, duur en je moest er ook nog eens een andere TV voor aanschaffen. Nu digitale TV echter langzaamaan de norm wordt en traditioneel tv kijken steeds meer achterop raakt, praten we wel anders. Digitale TV werkt niet alleen een stuk sneller, abonnementen op digitale TV worden daarnaast ook aanhoudend goedkoper. Daarnaast zijn er ook een heel aantal voordelen verbonden aan het afsluiten van een digitale TV abonnement.

 

Voordelen digitale TV

Een van de meest gepromote functies van OTT TV is dat je tijdens het tv kijken je programma’s, series of films live kunt pauzeren. Kijk je tijdens het koken, het afwassen of moet je tussentijds heel nodig naar het toilet? Geen probleem! Druk simpelweg op pauze en ervaar het gemak van live pauzeren. Kun je een show niet helemaal afkijken, of ben je niet thuis ten tijde van je favoriete programma’s? Niet erg, met digitale TV krijg je de mogelijkheid om shows (op voorhand) op te nemen. Wat dat betreft scheelt dat niet veel van het opnemen op videobanden, behalve dat je niet kasten vol videobanden hoeft te bewaren.

 

Ook de beeldkwaliteit is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van analoog TV kijken. Maar waar digitale televisie al een stuk scherper is dan analoge televisie, doet HD-TV HD-TV er nog een schepje bovenop. De resolutie van HD-TV is hoger, waardoor de beelden tot wel 5 keer verscherpt kunnen worden. Daarnaast is het signaal dat je ontvangt met digitale TV een stuk minder ruis- en storingsgevoelig.

 

Voor het ontvangen van HD-tv heb je een televisietoestel nodig dat geschikt is voor de ontvangst van HD-beelden. De digitale ontvangers – ook wel decoders genoemd – die nodig zijn voor de ontvangst van interactieve tv zijn HD Ready. Dit betekent dat alle programma’s die in High Definition worden uitgezonden ook in HD kwaliteit op je tv te zien zijn. Om interactieve tv te kunnen kijken, heb je niet per se een nieuw televisietoestel nodig, maar wel eentje die HD Ready is. De meeste televisietoestellen worden tegenwoordig al bij aanschaf HD Ready verkocht. Heb je een oudere TV, dan bestaat de kans dat je deze niet compatibel is.

 

Extra zenderpakketten
De meeste interactieve tv-abonnementen die digitale TV providers aanbieden bestaan doorgaans uit een standaard aanbod van programma’s, dat uit te breiden is met een breed aanbod aan optionele zenderpakketten.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress