Asbest laten verwijderen in Overijssel

Asbest bestaat uit vezelvormige mineralen die als delfstof worden gedolven in open en gesloten mijnbouw. Open mijnbouw is bovengronds en gesloten mijnbouw is ondergronds. Asbest kenmerkt zich door de structuur waaruit het is opgebouwd, dat lijkt namelijk op kristal. Er zijn drie asbest soorten. Namelijk chrysotiel, ook wel witte asbest genoemd. Chrysotiel is de asbestvorm die het vaakst voorkomt. Naast chrysotiel is er ook nog amosiet, dit noemen we ook wel bruine asbest, en crocidoliet, dit noemen we ook wel blauwe asbest. Deze laatste twee soorten komen niet of nauwelijks voor in Nederland. Asbest vinden we tegenwoordig nog veel in huizen, gebouwen, golfplaten en schuurtjes die vroeger zijn gebouwd. Asbest was namelijk goedkoop en een goed materiaal voor in de bouw.

Kan ik zelf asbest verwijderen?

Nee, je kunt niet zelf asbest verwijderen. Wanneer je een schuurtje gaat slopen of wanneer je verhuist moet je een bedrijf inschakelen die gespecialiseerd is in asbestsanering. Zij hebben beschermende kleding die wij zelf niet hebben en zij beschikken ook over het juiste materiaal om asbest te verwijderen. Je kunt het dus beter niet zelf doen. De vezels waaruit asbest bestaat zijn namelijk erg schadelijk voor je longen. In het ergste geval kun je er longkanker van krijgen. Tegenwoordig wordt asbest niet meer gebruikt in de bouw of als isolatiemateriaal. Dat werd het vroeger wel, maar toen wisten ze nog niet dat het schadelijk voor de mensheid was. Asbest werd gebruikt als isolatie- en geleidingsmateriaal. Het bleef goed plakken tussen muren voor isolatie en wanneer er stroom aan te pas kwam, zoals stroom kabels, werd dit goed geleid door het asbest.

Een gecertificeerd asbestbedrijf inschakelen

Je hebt een schuurtje in de achtertuin staan, waar asbest in zit. Asbest kan gebruikt zijn als isolatiemateriaal tussen de muren, maar ook als er golfplaten zijn gebruikt op het dak kan daar asbest in zitten. Je wilt graag van dit schuurtje af of je wilt hem graag in een nieuw jasje steken. Waarschijnlijk zal het schuurtje eerst gesloopt worden, dat kun je ook niet zelf doen want er zit namelijk asbest in. Schakel dan de mensen van milieu-control.nl in. Zij slopen jouw schuurtje en verwijderen op de juiste manier de asbest die in het schuurtje zit. Ze dragen de juiste beschermende kleding en uitrusting en zorgen ervoor dat alles op de goede manier verloopt. Wil je eerst advies hebben? Dat kan ook, neem dan contact op met milieu-control via hun website.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress