Hoe vind ik de duurzaamste koffiemachine?

Zowel kleine als grote beslissingen beïnvloeden de impact op het milieu. Aangezien een duurzaam leven tegenwoordig eerder de norm is dan een trend spelen steeds meer koffiemachine producten in op de vraag naar duurzame espressomachines. Desalniettemin is het aanbod van energiebesparende koffiemachines minimaal. De uitdaging is groot, omdat fabrikanten steeds betere machines wilt bouwen met meer functionaliteiten die meer energie vereisen. Kies je voor een energievriendelijke koffiemachine dan levert je automatisch in op functionaliteiten. Waar let je nu precies op bij de aanschaf van duurzame koffiemachines?

Energieverbruik espressomachines

Allereerst besteed je natuurlijk aandacht aan de energieverbruik. Krachtige koffiemachines met een touchscreen en extra mogelijkheden verbruiken automatisch veel energie. Wil je een energievriendelijke machine dan kies je voor een simpele machine zonder al te veel functionaliteiten. Hoe meer functionaliteiten de volautomaat zal hebben, hoe meer energie het zal vreten. Het is raadzaam – indien je op zoek bent naar een energiebesparende machine – om een machine zonder touchscreen te kopen. Ook een automatische melkfunctie of een klassieke melkopschuimer verbruikt veel energie. Bekijk hier koffiemachines met bonen.

Het afvalproduct van de koffiemachine

Naast de energieverbruik kijk je ook naar hoeveel afvalproducten die een machine produceert. Kies je bijvoorbeeld voor een nespresso machine dan gebruik je de capsules eenmalig en dan gooi je deze weg. Dit is natuurlijk alles behalve duurzaam. In het beste geval kies je voor een volautomaat die je kunt gebruiken voor gemalen koffie of koffiebonen. Daarbij raden we aan om grote zakken koffie in een keer aan te schaffen. Zo bespaar je het gebruik van plastic.

Waarom een energievriendelijke machine?

Er zitten meerdere voordelen aan een energievriendelijke machine. Zo verbruik je minder energie waardoor de kosten van de energierekening lager uit zullen vallen. Daarbij lever je een positieve bijdrage aan het milieu!
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress