Hoe duurzaam is het spuitgieten van kunststof producten nu eigenlijk

De meeste producten van kunststof zijn gemaakt met de spuitgieten methode. Bij deze methode wordt er een matrijs gemaakt in de vorm van het gewenste product. Deze matrijs wordt vervolgens gevuld met gesmolten kunststof. Nadat het kunststof afgekoeld is wordt de matrijs verwijderd en is het eindproduct af. Spuitgieten is een bekende en populaire methode voor de productie van plastic producten. Is kunststof en spuitgieten bij definitie niet-duurzaam? Wij leggen uit hoe het zit!

Hoe duurzaam is kunststof?

Er zijn verschillende soorten kunststof op de markt. De ene soort is duurzamer dan de andere. De duurzaamheid hangt af van productiewijze, de hoeveel afvalproducten die geproduceerd zijn om het kunststof te produceren en hoever het getransporteerd wordt. Ook zit er veel verschil in kwaliteit. Kunststof producten met een hoge kwaliteit worden doorgaans als een duurzamere optie beschouwd, aangezien deze een langere levensduur hebben. Naast de kwaliteit van het kunststof is ook de kwaliteit van het eindproduct belangrijk. Wanneer alles niet goed in elkaar gemonteerd wordt, zal dit ten koste gaan van de levensduur.

 

Daarom is het belangrijk dat je voor een goede spuitgieter kiest. Er zijn verschillende productiebedrijven in Nederland die het spuitgieten voor je uit handen neemt. Naast spuitgieten is het mogelijk om de producten te laten bedrukken, labelen op te verpakken. Meer weten? Neem dan eens een kijkje op totaalpakket spuitgieten.

De productiemethode: spuitgieten

De methode spuitgieten is in vergelijking met andere methoden vrij duurzaam. Waarom? Omdat het snel producten kan produceren en daarbij weinig afvalproducten produceert. Doordat producten snel geproduceerd kunnen worden, blijft de negatieve impact op de natuur beperkt. Lees hier het antwoord op hoe duurzaam is spuitgieten.

Hoe herken je kwalitatief kunststof

Wanneer je in de winkel staat of producten online bestelt is het soms lastig om de kwaliteit van het kunststof in te schatten, dat is begrijpelijk. Toch is het vrij makkelijk in te schatten. Kwalitatieve kunststof is duurder, dus je mag aannemen dat producten met lage prijzen vaak gemaakt zijn van minder kwalitatieve kunststof. Daarbij zegt de buigzaamheid van het kunststof iets over de kwaliteit. Wanneer het makkelijk te buigen is (zonder al teveel kracht te zetten) dan is het vaak gemaakt van een kunststof van minder goede kwaliteit.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress