Autoverzekering vaak duurder dan nodig

Er is in Nederland een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) als je een auto hebt, maar het is niet wettelijk vastgelegd hoeveel die autoverzekering moet kosten. De verzekeringspremie bepalen de verschillende verzekeringsmaatschappijen zelf en die hangt af van een hoop variabelen. Bij elke wijziging van die variabelen is het zodoende verstandig opnieuw naar je autoverzekering te kijken.

Jaarlijkse verlenging & Autoverjaardagen

Verzekeraars verlengen elk jaar automatisch je polis, waarbij vrijwel altijd de prijs verandert. Als de premie verandert is het altijd verstandig te kijken naar de andere verzekeringen op de markt en hoe hun premie gewijzigd is. Zelf al gaat je premie omlaag, gaat hij ergens anders verder omlaag?

Daarnaast is de waarde die een verzekering vergoedt de dagwaarde en deze daalt elk jaar als de auto ouder wordt en meer kilometers aflegt. Een volledig casco of allrisk verzekering dekt alles, maar kost veel geld en dat kan voor een oudere auto meer zijn dan hij waard is. Kijk bij een oudere auto dus ook naar de dagwaarde en of je huidige verzekering hiervoor nog wel de juiste is.

Eenmaal per jaar kijken naar de mogelijkheden op de markt is eigenlijk het minimum om te zorgen dat je de meest voordelige verzekering blijft houden. Je nieuwe polis kun je dan gebruiken als reminder dat het weer eens tijd is.

Nieuwe auto

Veel mensen geven zodra ze een nieuwe auto hebben meteen het nieuwe kenteken door aan hun verzekeringsmaatschappij. Lekker makkelijk, maar is het ook verstandig? Het type auto beïnvloedt je premie en dit verschilt per verzekeraar. Geef het meteen door, maar kijk ook meteen naar wat deze verandering betekent voor het afsluiten van de voordeligste verzekering zodat je een mogelijk voordeel van je nieuwe auto op tijdig verzilverd.

Verhuizen

Als je verhuist verandert vrijwel altijd je postcode en ook hier kijken verzekeringsmaatschappijen naar voor het opstellen van je premie. Daarnaast verandert met verhuizen ook vaak het aantal kilometers dat je jaarlijks maakt.

Je moet sowieso niet vergeten een postcode wijziging door te geven maar als die premie wijzigt is de vraag natuurlijk of de wijziging niet voordeliger is met een andere autoverzekering. Het is dus verstandig om bij verhuizen te kijken of je autoverzekering ook niet moet verhuizen, want die verhuizing kan geld opleveren.

Vergelijk verzekeringen op EasySwitch.nl

Je zou haast denken dat het doen van die vergelijkingen de tijd en moeite niet waard is. Met EasySwitch.nl kun je zelf snel en makkelijk autoverzekeringen met elkaar vergelijken en zo de voor jou goedkoopste verzekering vinden én autoverzekering afsluiten.

Verder kun je gemakkelijk op EasySwitch.nl ook energieaanbieder vergelijken!
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress