Energielabel voor bedrijven, meer energiezuinige bedrijfspanden

Bewust omgaan met energie wordt steeds belangrijker. Bezuinigen op energie en energieverbruik verminderen speelt ook bij bedrijven een steeds prominentere rol. Vanaf 2023 is het voor kantooreigenaren verplicht om over minimaal energielabel C te beschikken.

Energielabel verplichting

Naast deze verplichting is het voor veel ondernemers interessant om zuinig met energie om te gaan. Het zorgt niet alleen voor een groen imago, maar scheelt ook flink in de kosten. Als pandeigenaar moet je dus tegenwoordig al verplicht over een energielabel van het bedrijfspand beschikken. Daarbij komt per 1 januari 2023 de verplichting om minimaal een C-label te hebben.

Energielabel voor bedrijven

Het hebben van een energielabel is voor het overgrote deel van bedrijven verplicht. Pandeigenaren die hun pand verhuren of verkopen moeten een energielabel in bezit hebben. Dit geldt voor: kantoren, horecagebouwen, bedrijfsunits, winkels en utiliteitsbouw. Een label is niet verplicht voor tijdelijke gebouwen, religieuze panden en monumenten.

Offertes vergelijken

Heb jij nog geen energielabel voor je bedrijfspand? Dan is het mogelijk om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Via energielabel-offertes.nl kan je energielabel bedrijfspand offertes vergelijken met elkaar. Zo ben je altijd het voordeligst uit en ontvang je een geldig energielabel van een gecertificeerde adviseur. Een energielabel is na uitgifte 10 jaar geldig.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress