Hoe maak je een onderneming duurzamer?

Je merkt steeds meer wat voor effecten de klimaatopwarming op de aarde heeft. Er ontstaan meerdere bosbranden, er worden hete temperatuurrecords gebroken en er zijn hetere zomers. Alhoewel dit nog het begin is, zal het lastig zijn om alles terug te kunnen draaien. Toch zijn er genoeg manieren die je zelf kunt ondernemen om het klimaat te helpen.

Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om in een positief licht te staan bij de consument. Steeds vaker wordt er tegen grote merken geprotesteerd die een grandioze impact hebben gehad op de klimaatverandering. Ook steeds meer bedrijven passen hun transportmiddelen, afvalbeleid en nog veel meer aan. Tegenwoordig is het belangrijk om duurzaam bezig te zijn, wat ook voor bedrijven geldt. Hoe zorg je er als ondernemer voor dat je duurzaam wordt?

Schakel hulp in

Alhoewel je genoeg dingen kunt doen om jouw firma duurzamer te maken, heb je sommige dingen niet zelf in de hand. Ook kan het zijn dat je over sommige problemen heen kijkt. Dan is het handig om een ontwerpbureau in te schakelen. Een bureau die met technologie hand in hand gaan om een betere toekomst te creëren is zeer geschikt. Zo helpt het ontwerpbureau GRRR voor hulp bij een duurzamere organisatie, maar ook dat de band tussen ondernemer en consument wordt versterkt.

Door strategisch advies, design en technologie samen te laten werken, kunnen er heel wat mooie ideeën ontstaan. Op deze manier zal jouw bedrijf weinig impact hebben op de klimaatverandering.

Ga het computergebruik na

Tegenwoordig werken veel bedrijven op kantoor met een computer. Dit handige stuk technologie is dan ook onmisbaar in de moderne wereld. Dat betekent dan niet dat het goed is voor het milieu. Sommige bedrijven kunnen veel minder tijd doorbrengen op de computer. Onderzoek eens in jouw firma wat het computergebruik is. Is dit veel meer dan verwacht? Dan kan het veel lager. Als het op kantoor niet nodig is, hoef je minder tot geen gebruik te maken van computers. Zo ben je als ondernemer een stuk duurzamer bezig. Daarnaast zul je enorm besparen op energiekosten.

Let op de verwarming

Als er ergens wordt gewerkt, wordt er vast en zeker gebruik gemaakt van de verwarming. Tijdens hete zomers wordt dit vervangen voor de airconditioning. Alleen is het helemaal niet nodig om de verwarming de hele tijd aan te laten staan. Dit is zonde van de energie, aangezien er heel veel CO2- uitstoot ontstaat bij overbodig gebruik. Het kan in de zomer enorm heet zijn, maar soms is het beter om het wat warmer te hebben dan kostbare energie te verbruiken.

Mobiliteit binnen zakelijk reizen, welke opties zijn er?

Er is een whitepaper opgesteld waarin onderzoek is gedaan naar verschillende transport opties voor zakelijke reizen. Deze whitepaper is informatief en geeft een overzicht weer hoe duurzaam en economisch verantwoord het is om een bepaalde transportmiddel te gebruiken voor de reis. De volledige whitepaper is te vinden op: Mobiliteit binnenzakelijk reizen, welkeopties zijn er?

 
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress