Dit is waarom het eten van noten goed is voor het milieu

Er is in onze maatschappij steeds meer aandacht voor klimaatverandering en milieubelasting. Ook de impact van de voedselindustrie op het klimaat blijft niet onopgemerkt. De voedselindustrie belast het milieu en het klimaat op verschillende manieren en er wordt hard gewerkt aan allerlei oplossingen. Gelukkig kan jij zelf ook een verschil maken. Wij vertellen je waarom het eten van bepaalde producten, zoals noten, beter is voor het milieu.

Milieubelastende voedingsmiddelen

De productie van voedsel is helaas belastend voor het klimaat. De energie die gebruikt wordt om eten te produceren, de uitstoot van broeikasgassen en het gebruik van land en water brengen onlosmakelijk milieuproblemen met zich mee. Voornamelijk de productie van bewerkte voedingsmiddelen, zoals gebak, snacks en frisdranken, maar ook van vlees zijn zeer belastend voor het milieu. Daarnaast zorgen verspilling, het vervoer van allerlei voedingsmiddelen en hulpstoffen voor voedingsmiddelen en milieuonvriendelijke verpakkingsmaterialen voor verschillende milieuproblemen.

Milieuvriendelijke alternatieven

Wil jij de impact van jouw voeding op het milieu zo laag mogelijk houden? Dat kan! Er zijn veel voedingsmiddelen waarvan de impact op het milieu niet zo hoog is, waardoor jij deze zonder schuldgevoel kunt consumeren. Door vlees (zo nu en dan) te vervangen voor noten, peulvruchten en eieren en per productgroep altijd de meest duurzame optie te kiezen, blijft de klimaatbelasting van wat jij consumeert zo laag mogelijk. Vermijd daarnaast producten die niet voorkomen in de schijf van vijf, zoals snoep en snacks, drink zo min mogelijk suikerhoudende dranken en alcohol en eet op een dag niet meer dan je echt nodig hebt.

Noten: Klimaat minder belasten en functioneren van lichaam en geest verbeteren

Wil jij alle belangrijke voedingsstoffen die je nodig hebt binnenkrijgen zonder dat het milieu daar extreem door belast wordt? Dan kan je er voor kiezen om meer noten te gaan eten. Noten zitten boordevol vitamines en belangrijke mineralen en bevatten alleen maar onverzadigde vetten. Ze kunnen het LDL-cholesterol verlagen en kunnen het functioneren van zowel lichaam als geest verbeteren. Daarnaast zorgen noten snel voor een langdurig vol gevoel, waardoor je minder de neiging hebt om te gaan snacken. Door elke dag een handje noten te eten als snack of een handje noten te verwerken door een gerecht profiteer je optimaal van de gezondheidsvoordelen van noten én wordt het klimaat zo min mogelijk belast. Kies wel altijd voor rauwe, onbewerkte noten en koop als het mogelijk is altijd de biologische variant.

Noten kopen

Ben jij op zoek naar een notenspecialist waar je terecht kunt voor (h)eerlijke, rauwe, onbewerkte noten van hoge kwaliteit? Noten kopen kan vandaag de dag eenvoudig online bij een echte notenspecialist. Online heb je de keuze uit allerlei verschillende noten en notenmixen, zodat er voor iedereen wat lekkers te vinden is.




© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress