Waarom kiezen voor duurzame koffie?

Het is verleidelijk om altijd te kiezen voor hetzelfde koffiemerk. Zonder eigenlijk te weten waar de koffie vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. Je drinkt gewoon koffie op kantoor. Het is lekker, dus waarom zou je iets nieuws proberen? Het is juist belangrijk om te weten hoe de koffie wordt gemaakt! Zo draag je bij aan een duurzamere planeet. Wij leggen je uit wat het voordeel is van het kiezen voor duurzame koffie!

Waarom duurzaam?

De koffiemarkt was 20 jaar geleden een van de eerste markten waar keurmerken voor duurzaamheid actief werden. Sinds het jaar 1989 dat Max Havelaar zijn eerste Fairtrade koffie introduceerde groeide de aandacht voor duurzame koffie exponentieel.

In 2002 kwam de eerste Utz Kapeh-gecertificeerde koffie op de markt in melanges van  Albert Heijn. Sara Lee/DE volgde in 2004 met een het afnemen van 2500 ton. En kondigde onlangs aan dat binnen 10 jaar nog enkel duurzame koffie willen verkopen. Vrijwel alle Nederlandse koffiemerken bieden inmiddels (gedeeltelijk) gecertificeerde koffie aan.

Steeds meer bedrijven schenken hun klanten duurzame koffie. Omdat de klanten en het bedrijf zelf dit belangrijk vinden, maar ook omdat er steeds meer aanbod is. Het effect van koffieteelt op het milieu en de omgeving van de plantages is erg verschillend. In het slechtste geval leidt de teelt tot ontbossing, watervervuiling, het wegspoelen van de bodem (erosie), en vervuiling door overmatig gebruik van bestrijdingsmiddelen. Een goede reden dus om voortaan te kiezen voor een duurzame koffie variant. Gio Coffee heeft veel duurzame koffie in het assortiment. Zeker een aanrader om een kijkje te nemen!




© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress