Spouwmuur na-isoleren

We zitten alweer aan het eind van 2020, tijd voor een nieuw jaar met nieuwe voornemens. Heeft u het voornemen om duurzaam het nieuwe jaar in te gaan? Zoals we inmiddels weten is ‘duurzaamheid’ een extreem belangrijk begrip geworden in onze samenleving. De overgang naar duurzame energievoorziening is van belang om klimaatverandering tegen te gaan. Nederland streeft ernaar om in 2050 CO2-neutraal te zijn en steeds minder fossiele brandstoffen te verbruiken. Deze doelstelling betekent dat de energie thuis bij Nederlanders de komende jaren gaat veranderen. Huizen nemen steeds meer energiebesparende maatregelen en wekken zelf duurzame energie op. Voorbeelden van een duurzame energievoorzieningen zijn: een warmtepomp, zonnepanelen, asbestsanering, vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie.

Steeds meer mensen kiezen voor de duurzame energievoorziening spouwmuurisolatie en dat heeft zo zijn redenen. Spouwmuurisolatie is een snelle, makkelijke en goedkope manier om uw huis te isoleren. Hierbij wordt de ruimte tussen binnen-en buitenmuur met spouw isolatiemateriaal opgevuld. In Nederland heeft 3 van de 4 woningen al geïsoleerde muren. Toch komt het vaak voor dat uw spouwmuur niet meer goed isoleert, omdat in de loop der jaren de spouw naar beneden is gezakt. Maar hoe komt u erachter dat uw spouwmuur niet goed meer isoleert?

Is uw spouwmuur goed geïsoleerd?
Veel woningen hebben een spouwmuur maar dit is niet vanzelfsprekend. De eerste stap is om te checken of uw woning een spouwmuur heeft. Als uw huis voor 1920 is gebouwd, heeft uw huis waarschijnlijk geen spouwmuur. Ook kunt u de muurdikte checken, check de breedte van uw muur bij de voor- of achterdeur. Is uw muur minder dik dan 24 centimeter? Dan heeft uw woning zeker geen spouwmuur.

Ten tweede is het belangrijk om te checken of uw spouwmuur reeds goed geïsoleerd is. Een huis met een bouwjaar tussen 1920 en 1975 bevat vaak buitenmuren met spouw, maar nog zonder isolatie. Een huis met bouwjaar tussen 1975 en 1991 bevat vaak geïsoleerde spouwmuren. Echter kan de isoleerwaarde van deze huizen worden verbeterd. De spouw is naar beneden gezakt en u kunt de muren na-isoleren.

Het bijvullen van spouwmuren gaat eenvoudig en snel. Een isolatiebedrijf boort gaten tussen de voegen van de stenen aan de buitenkant van het huis. Er wordt elke meter één gat geboord. Via deze gaten wordt het spouwmateriaal in de spouwmuur geblazen. Na het vullen van de spouwmuur, worden de gaten dicht gestopt en is er nauwelijks meer iets zichtbaar van de na-isolatie.

Schakel een na-isolatie bedrijf in!
Uw kunt eenvoudig checken of uw spouwmuurisolatie naar beneden is gezakt met een warmtefoto van uw huis. Soms is het mogelijk om de spouwmuur met hetzelfde materiaal bij te vullen, soms is het verstandig om de spouw eerst te laten schoonmaken. Een professioneel na-isolatie bedrijf beschikt over vakkundig personeel en geeft u hierover deskundig advies.




© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress