Tips om te beginnen met afval scheiden op de werkvloer

Ben jij gedreven om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld? Dan is het van belang om te kiezen voor het verzamelen van bedrijfsafval. Door bedrijfsafval te scheiden en te verdelen in verschillende categorieën is het mogelijk om bij te dragen aan een circulaire economie, een economie waarin producten meerdere keren gebruikt worden. Dit is een wereld waarin er minder sprake is van Co2 uitstoot. Daarnaast kan het scheiden van afval leiden tot minder kosten voor jouw bedrijf, aangezien je als ondernemer zelf verantwoordelijk bent voor de verwerking van afval. Lees hieronder onze tips voor het scheiden van afval op de werkvloer.

 

Zoek jij een afvalverwerkingsbedrijf? Informeer naar de mogelijkheden voor bedrijfsafval bij Milieu Service Nederland.

De waarde van afvalscheiding

Voor afval scheiden geldt dat het belangrijk is om dit proces te doen met een reden. Op het moment dat jij samen met jouw collega’s gemotiveerd bent om afval te scheiden dan zal dit proces een stuk gemakkelijker verlopen. Daarom is de eerste tip wat betreft het scheiden van afval om een duidelijk doel te stellen. Hier kan jij dan samen met jouw collega’s naar toe werken. Houd verder vooral medewerkers verantwoordelijk, om ervoor te zorgen dat jouw doelstelling op een efficiënte en snelle manier gehaald wordt. Zo kan bijvoorbeeld plastic afval dat bij de bron is gescheiden hergebruikt worden, waardoor er geen onnodige grondstoffen worden verbrandt.

Verplichting tot afval scheiden

Het is in Nederland verplicht om afval te scheiden, aangezien afval veel materialen bevat die opnieuw gebruikt kunnen worden. Verder heeft de Nederlandse overheid als doelstelling om minder uitstoot van Co2 te faciliteren. Hierbij is een scheiding van verschillende afvalsoorten belangrijk, aangezien verschillende afvalstromen door verschillende verbrandingsovens gaan. Het is bij de scheiding van afval daarom belangrijk om te werken met verschillende stromingen en hiermee verwarring te voorkomen. Werk ten slotte met etiketten, om aan jouw collega’s duidelijkheid te verschaffen. 

Het aanschaffen van een container

De laatste tip voor het scheiden van afval heeft te maken met het aanschaffen van een container. Hierdoor is het immers een stuk makkelijker om afval te verzamelen en scheiden. Je kan kiezen voor één grote afvalbak of voor meerdere kleine afvalbakken. Bij de aankoop van een container moet je rekening houden met het formaat, het ontwerp en de kwaliteit van het product.afval scheiden op de werkvloer




© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress