Aanvragen van een energielabel

Misschien ben je er net achter gekomen dat je een energielabel moet aanvragen omdat je je huis wilt verkopen of verhuren? Een energielabel is namelijk sinds 2008 verplicht voor ieder gebouw wat wordt opgeleverd, verkocht of verhuurd. Met dit energielabel is het eenvoudiger om te zien hoe het staat met de energiezuinigheid van een gebouw. Vanzelfsprekend heeft een goed energielabel invloed op de waarde van het gebouw. Meestal wordt een huis ook sneller verkocht als het energielabel goed is.

De voordelen van een energielabel

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat een huis met energielabel wat iets minder gunstig is niet verkocht wordt. Juist omdat het energielabel een duidelijk beeld schetst, kan de toekomstige koper of bewoner erg geholpen zijn met ieder energielabel. Het wordt dan namelijk een stuk eenvoudiger om een goed financieringsplan voor de energiebesparing op te stellen. Het energielabel heeft voor iedereen voordelen en is dus een goed initiatief. Aanvragen is simpel, zeker als dit bij een betrouwbaar en duurzaam adviesbureau wordt gedaan.

Online aanvragen

DuraPlus is een adviesbureau waar het aanvragen van energielabel ook online kan worden gedaan. Op de overzichtelijke website kun je direct zien wat de kosten zijn. Natuurlijk biedt DuraPlus ook de mogelijkheid voor persoonlijk contact want DuraPlus is een full service duurzaam adviesbureau. Zij kunnen niet alleen een energielabel opstellen maar ook duurzaam advies geven voor woningen en de eventuele opvolging verzorgen die uit het advies nodig blijkt. Maar alleen een energielabel aanvragen kan natuurlijk ook.

De aangepaste bepalingsmethode van het energielabel

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, de verhuur en de oplevering van appartementen en andere woningen. Iedere woningeigenaar die dus verkoopplannen heeft, moet een energielabel aanvragen. Ook verhuurders moeten tegenwoordig een energielabel voor de woning hebben, net zoals de projectontwikkelaars en de aannemers die een woning opleveren. Zorg ervoor dat het energielabel aan de aangepaste bepalingsmethode van januari 2021 voldoet, maar bij DuraPlus hoef je hier niet over te twijfelen. Het deskundige team is volledig op de hoogte van de nieuwste eisen en wetgeving. Niet alleen wat betreft het energielabel maar ook als het gaat om het aanvragen van subsidies en duurzaamheidsleningen. Ook dit kunnen zij voor je aanvragen.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress