Hoe maak je een huis milieuvriendelijker?

Streef jij ook een duurzaam leven na? Er zijn tal van verschillende manieren om een bestaande woning milieuvriendelijker te maken. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om het regenwater wat je buiten opvangt te gebruiken als water voor het doorspoelen van het toilet? Er zijn verschillende systemen waarmee je regenwater enigszins kunt zuiveren; het maakt regenwater geschikt voor de douche, het toilet en bijvoorbeeld het bad. Een loodgieter in Almere helpt je de bestaande leidingen in huis zo aan te passen, dat het gezuiverde water naar de juiste ruimtes in huis geloodst wordt. Het opvangen van regenwater is daarnaast interessant voor het besproeien van planten en het gazon in de zomermaanden. De afgelopen jaren zijn de Nederlandse zomers steeds warmer geworden. 

 

In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je een huis milieuvriendelijker maakt. Gebruik deze tips om je eigen woning duurzamer in te richten en te gebruiken. 

 

Tip 1: bespaar op de hoeveelheid water die je verbruikt 

Met het hergebruiken van regenwater zet je een goede eerste stap in het terugdringen van het verbruik van water binnen je huishouden. Je hebt echter meer opties! Kijk ook eens naar de douchekop je momenteel gebruikt. Mogelijk loont het deze douchekop te vervangen voor een variant met een lager waterverbruik. Er zijn speciale duurzame douchekoppen verkrijgbaar, zonder dat dit de douche veel minder aangenaam maakt. 

 

Tip 2: zorg dat je zelf stroom opwekt 

Niet alleen het terugdringen van het waterverbruik in huis is relatief makkelijk door te voeren. Kijk ook naar de optie om zelf stroom te genereren. Dit doe je bijvoorbeeld met zonnepanelen op het dak van je woning. Alternatief voor de zonnepanelen is een kleine windmolen in de tuin of op een plat dak. Heb je momenteel te weinig budget om te investeren in een dak vol zonnepanelen? Je kunt ze tegenwoordig ook huren bij verschillende organisaties. 

 

Tip 3: kies voor een WTW-installatie in huis 

Gebruik de vervuilde, warme lucht in huis om de frisse, verse lucht van buiten te verwarmen. Het is hetgeen een elektrische WTW-installatie nastreeft. WTW staat hierbij voor warmteterugwinning. Een warmtewisselaar zorgt er bij deze systemen voor dat de warmte aan de uitgaande luchtstroom onttrokken wordt, om hiermee de binnenkomende luchtstroom alvast te verwarmen. Zo hoeft er minder energie te worden verbruikt om je woning te verwarmen, terwijl je jezelf hiermee wel voortdurend verzekert van frisse lucht in huis. 
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress