Zon het antwoord?

Klimaatverandering is een groot probleem dat centraal staat in veel discussie in onze westerse wereld. De opwarming van de aarde veroorzaakt vele problemen wereldwijd en de meeste wetenschappers zijn het er over eens dat het de mens is die door de massale verbranding van fossiele brandstoffen het versterkte broeikaseffect veroorzaakt is die voor deze opwarming zorgt. Vele mensen denken na over hoe we deze problematiek aan moeten pakken en al meermaals is er een voorstel geweest vanuit wat voor hoek dan ook om de wereld maar eens vol te gooien met zonnepanelen, maar zou dat wel werken?

Geen hand voor ogen

Zo nu en dan zie ik gewoon simpelweg geen hand voor ogen. Soms heb ik dan mijn ogen dicht, maar nog vaker is het dan nacht. De zon schijnt dan niet. Zonnepanelen werken dan helaas niet. Je zou denken, sla dan de energie op die je overdag opwekt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel deze technologie ontwikkelt, is deze ontwikkeling nog niet ver genoeg om dit op grote schaal te doen. Verder moeten we nu actie ondernemen en hebben we dus niet de tijd om te wachten tot dit soort ontwikkeling verder is. 

Onregelmatig

Verder is de zonneschijn overdag ook onregelmatig. Als het bewolkt is, heb je meer zonnepanelen nodig voor hetzelfde effect dan voor een zonnige dag. Dus dan zou je dubbel zoveel panelen nodig hebben en de prijs zonnepanelen is wat te hoog om gewoon even een tweede netwerk aan te leggen. Solarwatt zonnepanelen zullen op een zonnige dag genoeg stroom leveren, maar op een donkere dag met storm heb je een probleem en zul je andere bronnen nodig hebben om op terug te vallen.

Stevige bronnen

Die bron waarop je moet terugvallen zal dus wat stabieler moeten zijn, anders heb je er alsnog niks aan natuurlijk. Dit kan dus gaan om een fossiele brandstof, maar het is ook nog mogelijk om dit te doen met groene energie. Kernenergie is bijvoorbeeld een optie. Dit is schoon en veilig, maar hier is toch door bepaalde ongelukken uit het verleden veel weerstand tegen. Een andere mogelijkheid zou biomassa zijn. Hierbij worden organische stoffen (dus hout bijvoorbeeld) verbrand omdat dit niet extra stoffen aan de atmosfeer toevoegt, aangezien de planten de stoffen al uit die atmosfeer hebben gehaald. Echter worden hiervoor wel veel bossen gekapt en vaak worden dit soort stoffen vervoert met fossiele brandstoffen (schepen).

© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress