Hoe kan je smartphone helpen bij je energieverbruik?

Waar mensen zich vroeger niet al te snel druk maakten om hun energieverbruik, is dit tegenwoordig wel anders. Het milieu speelt vandaag de dag een grote rol en dat zorgt ervoor dat mensen steeds meer inzicht willen hebben in de energie die zij verbruiken. Vroeger konden mensen dit vrijwel alleen maar doen door de meterstanden in de gaten te houden, maar vandaag de dag zijn er allerlei slimme manieren om je energieverbruik te checken. Een aantal jaren geleden kon dit al via internet, maar nu is het zelfs mogelijk om je energieverbruik tot in de details bij te houden met behulp van je smartphone.

Duidelijk overzicht
De meeste energieleveranciers werken tegenwoordig met een app. Dit komt mede doordat de smartphone zich de laatste jaren explosief ontwikkeld heeft en de vraag naar een app voor wat betreft het energieverbruik groot was. Het grote voordeel van een dergelijke app is dat klanten van de energiemaatschappij in één oogopslag kunnen zien hoe het zit met hun energieverbruik. Zo is het direct duidelijk op welk gebied zij eventueel kunnen bezuinigen. Sommige energiemaatschappijen hebben hun app zelfs dusdanig ontwikkeld dat de applicatie meedenkt over het energieverbruik.

Oxxio app
Eén van de energiemaatschappijen waarvan de app dusdanig ontwikkeld is, is Oxxio. Meer dan de helft van de aangesloten huishoudens bij deze maatschappij maakt gebruik van de app en dat komt mede door de hulp die de app biedt bij het energieverbruik. De zogeheten energiebuddy analyseert het verbruik en geeft vrijwel direct een seintje wanneer hij iets opvallends waarneemt. Met behulp van de app krijg je daarnaast een gedetailleerd inzicht in je stroomverbruik. De app bevat daarnaast de Voorschotcheck. Hiermee kun jij eenvoudig in de gaten houden of het termijnbedrag dat je betaalt nog wel past bij je verbruik. Wanneer dit niet het geval is, geeft de app je ook direct advies om het termijnbedrag bij te stellen.

Inzicht
Het grote voordeel van het gebruik van een app van een energiemaatschappij als Oxxio is dat je gedetailleerde informatie krijgt voor wat betreft je energieverbruik. Zo kun je niet alleen inzien hoeveel energie je per jaar, per maand en per dag gebruikt, maar is het zelfs mogelijk te zien hoeveel je per uur verbruikt. Hiervoor moet je wel de beschikking hebben over een slimme meter. Alles wordt in de app overzichtelijk weergegeven in grafieken. In de app van Oxxio is het eveneens mogelijk om je energieverbruik te vergelijken met anderen. Op deze manier kun je erachter komen of je ongeveer hetzelfde verbruikt als een gelijkwaardig huishouden elders in Nederland.

Besparen met smartphone
Met behulp van een app van je energiemaatschappij voor je smartphone krijg je dus inzicht in verbruik en is het voor jou overzichtelijk waarop je kunt besparen. Dit is echter niet de enige mogelijkheid die je hebt om energie te besparen met behulp van je smartphone. Heb je de beschikking over een slimme thermostaat? Dan kun je zelfs op afstand de temperatuur in je woning regelen. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je er niet aan gedacht hebt de thermostaat terug te draaien bij vertrek. Dankzij de app die bij deze slimme thermostaat hoort, kun je op afstand alsnog je verwarming terugdraaien.

Meer handigheden voor smartphone
Naast de app van Oxxio en applicaties die te verbinden zijn met een slimme thermostaat, zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om je energieverbruik te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een systeem aan laten leggen waardoor je de verlichting in de verschillende ruimtes met je smartphone kunt bedienen. Is iemand vergeten het licht op de zolder uit te doen? Dan kun je deze lamp gewoon vanuit je luie stoel uitschakelen en is het niet meer nodig om helemaal naar zolder te lopen. Zo bespaar je niet alleen stroom, maar verbruik je ook minder van je eigen energie. Een win-win situatie dus.

Lees Oxxio beoordelingen op Nederlandreview.nl
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress