Volledig duurzame energie bij Google in 2017

De volledige overstap op duurzame energie is bij Google bijna behaald. Doelstelling van het bedrijf is om in 2018 alle energie die ze gebruiken duurzaam opgewekt te hebben. Momenteel loopt het bedrijf zelfs een jaar voor op schema om dit te behalen, waarmee de doelstelling in 2017 dus al behaald kan worden.

Duurzaam Google

Honderden kantoren en dertien datacenters hebben een geschat jaarlijks verbruik van 5,7 terawattuur elektriciteit nodig. Er moet dus een hoop energie duurzaam opgewekt worden. De hoeveelheid energie is trouwens ongeveer evenveel als de gehele stad San Francisco gebruikt, ook gedurende één jaar.

Reden van de verduurzaming van Google is volgens Oman (hoofd energie van Google in de EU) omdat duurzame energie op de lange termijn de goedkoopste optie is. Ook wil het bedrijf hiermee haar eigen steentje bijdragen aan de klimaatverandering. Google maakt groot gebruik van wind- en zonne-energie. Zo worden er twintig duurzame energieprojecten over de hele wereld gefinancierd.

In Nederland heeft Google eerder deze week een nieuw  en volledig energiezuinig datacenter geopend, welke te vinden is in de Eemshaven in Groningen.

Groene energie

Iedereen heeft weleens van groene energie gehoord, maar wat is het ook alweer precies? Daar is nog weleens wat onduidelijkheid over. Groene energie is energie die is opgewekt uit duurzame energiebronnen zoals windkracht, waterkracht en zonne-energie. Duurzame energiebronnen zijn bronnen die niet op kunnen raken en bij het opwekken hiervan komt geen of heel weinig CO2 vrij. Dit in tegenstelling tot ‘normale’ grijze energie waar de energie opgewekt wordt met fossiele brandstoffen.

Energie vergelijken

Kiezen voor groene energie kan een aantal redenen hebben, de meest gehoorde reden is dat diegene zelf wil bijdragen aan een schoner milieu en dus kiest voor een groen energiecontract. Het kan ook zo zijn dat het goedkoopste contract toevallig een groen energiecontract is. Vroeger was groene energie vergelijken niet zo rendabel omdat het vaak iets duurder was dan grijze energie, dit is nu gelukkig niet meer het geval! Bekijk nu snel alle energiecontracten via www.EasySwitch.nl en zie direct hoeveel geld jij jaarlijks kunt besparen.
© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress