LED tuinbouwverlichting voor jouw bedrijf

LED tuinbouwverlichting voor jouw bedrijf

Tuinbouwverlichting is een dure aangelegenheid waarbij het stroomverbruik hiervan flink op kan lopen. Daarnaast kan de vervanging van deze verlichting ook hoog in de kosten oplopen. Daarom is het belangrijk om te kijken voor een duurzame oplossing voor deze verlichting.

 

LED verlichting wordt in de toekomst ook verplicht voor de tuinbouw. Daarom kan het een goed idee zijn om je hier nu al goed over te laten adviseren en eventueel je verlichting al te laten vervangen. LED verlichting zorgt voor een flinke energiebesparing en heeft daarnaast ontzettend veel branduren wat op kan lopen tot 30.000 branduren waardoor je ook de verlichting minder vaak hoeft te vervangen.

 

Voordelen aanschaf LED tuinbouwverlichting

Voordat je LED tuinbouwverlichting gaat aanschaffen is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden hierin zijn. Voorheen werden de groeilampen gebruikt die veel warmte uitstoten, maar tegenwoordig is LED een goede vervanging hiervan. Naast de vele voordelen die LED verlichting met zich meebrengt is de techniek ook zo ver dat LED groeilampen kan gaan vervangen.

 

 

 

Hierbij een overzicht van de voordelen van LED tuinbouwverlichting:

  • Helder licht
  • Minder weelderige groei
  • Besparing op de energiekosten
  • Levensduur lampen wordt verlengt
  • Meer smaak in de planten voor de voedingsindustrie
  • Stabiele groei

 

Zo zie je hierboven dat LED tuinbouwverlichting niet alleen voordelen heeft omtrent het besparen van energie, maar heeft het ook zijn voordelen voor de gewassen die in de kassen staan.

 

Om voor jouw bedrijf de verlichting te optimaliseren is het belangrijk om van te voren een goede analyse te laten maken van de huidige verlichting, hoeveel licht is er nu, wat stelt de Europese norm en wat zijn de wensen. Vervolgens is het van belang om een lichtplan op te laten stellen. In een lichtplan wordt berekent waar de LED armaturen komen te hangen om de kassen te voorzien van helder licht. Ook kan er met LED verlichting met de juiste kleur ervoor worden gezorgd dat de planten minder weelderig groeien en voller van smaak zijn. Kijk gerust eens bij yourlight.com wat hierin de mogelijkheden zijn.

 




© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress