Tips voor een duurzame woning

Duurzaam wonen, het wordt steeds populairder. Zeker nu we zien hoe groot de verandering van weinig reizen op het milieu heeft in verschillende steden. Maar wat houdt het nou echt in? Een aandeel hebben in de verbetering van het milieu is prettig maar we willen natuurlijk ook een positieve verandering in onze portemonnee zien. In dit artikel vind je tips op voor een duurzaam huis.

Ventileren
Een goed geventileerde woning is essentieel. Niet alleen voor je eigen gezondheid maar ook voor de temperatuur in je woning. Is de luchtvochtigheid hoog dan moet je meer energie verbruiken om de vocht uit de lucht te krijgen. Droge lucht verwarmt nou eenmaal sneller en ventileren werkt het beste tegen vochtigheid.

Zonnepanelen
Zonnepanelen kunnen tegenwoordig gekocht worden in aantrekkelijke pakketten die zeker betaalbaar zijn. Nog interessanter om te weten is dat de energie die word opgewekt 100% duurzaam is. Daarbij komt dat je de btw van de aanschaf meestal geheel terugkrijgt en dat je jaarlijks een bedrag rond de €500,- aan duurzame energie opwekt. Een goede investering dus! Soms is het ook mogelijk om zonnepanelen te huren bij een collectief.

HR-ketel
Onmisbaar in een modern en duurzaam huishouden is de hr-ketel, afkorting van hoogrendementsketel. De aanschaf van de hoogrendementsketel brengt een verlaging van de stookkosten met zich mee die al gauw kan oplopen tot een besparing van €300,- per jaar. Nog een voordeel is dat het tegenwoordig mogelijk is om de hr-ketel te huren zonder dat je aan langdurige kosten vastzit.

Ben je op zoek naar duurzame meubels voor in huis? Die zijn ook verkrijgbaar bij Xenos, in de winkels en op https://www.xenos.nl/.




© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress