Welke dieren vindt je op een boerderij en hoe verzorg je deze?

Er zijn veel soorten dieren te vinden op een boerderij. Zo zijn er bijvoorbeeld koeien, geiten, kippen, eenden, konijnen en nog veel meer. Wanneer je van plan bent een boerderij te beginnen, moet je beslissen welk dier je wilt fokken. Sommige mensen houden liever boerderijdieren dan huisdieren. Het hebben van een boerderij kan namelijk winst opleveren. Als je een kat opvoedt, moet je zorgen dat je kittenvoer hebt. Als je echter geiten of kippen grootbrengt, kun je ze verkopen als ze volwassen zijn. Het geld dat je uitgeeft om ze te voeren verdien je op deze manier  terug. Bovendien maak je wat winst. Daarnaast kunnen sommige mensen boerderijdieren fokken voor vee. Als je niet kunt beslissen welk dier je wilt fokken, kun je onderstaande uitleg lezen.

Hoe verzorg je geiten?

Sommige mensen denken dat het opvoeden van geiten voordeliger is dan het opvoeden van een kitten. Een geit is een van de veelzijdige veehouderijen omdat het je van vlees en melk kan voorzien. Bovendien kun je hun uitwerpselen gebruiken als bodembemesting. Geitenmelk is makkelijker verteerbaar dan koemelk. Geitenmelk wordt aanbevolen voor mensen met lactose-intolerantie. Als je geiten wilt houden, moet je weten hoe je voor ze moet zorgen. Je kunt de geiten voeren met struikgewas, hooi, gras of groenten. Dan moet je de geiten voorzien van onderdak en omheining. Geiten zijn gemakkelijk te verzorgen. Je moet echter op de hoogte zijn van enkele ziekten zoals wormen en maagproblemen.

Hoe verzorg je kippen?

Een kip is het meest populaire pluimvee dat als boerderijdier wordt grootgebracht. Er zijn veel voordelen aan het fokken van kippen. Je kunt vlees en eieren eten. Daarnaast kun je kippenpoep ook als meststof gebruiken. Sommige mensen fokken kippen voor zelfvoorziening. Bovendien kunnen anderen kippen fokken voor winst. Je kunt de kippen voeren met tuinresten, keukenresten en kippenvoer. Je moet de kippen ook van water voorzien. Je moet de kippen in een overdekte schuilplaats plaatsen om ze te beschermen tegen regen. Zorg ook voor een kippenhok om eieren te leggen. Als je kippen grootbrengt, moet je ook enkele hanen grootbrengen. De hanen kunnen kippen ook beschermen tegen roofdieren. Omdat het weinig onderhoud vraagt, kun je kippen in je achtertuin houden.

Hoe verzorg je koeien?

Wil je boerderijdieren fokken voor winst en vee? Koeien grootbrengen is de slimme optie. Als de koeien volwassen zijn, kun je ze verkopen. Bovendien kun je hun melk verkopen. Koemelk wordt vaak gebruikt om zuivelproducten te maken, zoals kaas, boter en yoghurt. Wanneer je weinig ruimte hebt, kun je ervoor kiezen om kleinere veerassen te fokken. Je kunt je koeien voeren met gras en hooi. Daarnaast moet je ze ook van water voorzien. Voor beschutting moet je ze in een schuur plaatsen om ze in de winter tegen koude temperaturen te beschermen. Nu heb je drie soorten boerderijdieren ontdekt die gemakkelijk te verzorgen zijn. Je kunt ze fokken voor winst of voor vee. Als je nog een beginner bent, kun je proberen eerst kippen te fokken. Dat komt omdat kippen gemakkelijk te onderhouden zijn.




© 2024: Green Deals | GREEN EYE Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress